Nieuw skatepark dankzij samenwerking tussen gemeente en vrijwilligers

Gepubliceerd op Zondag 23 juni 2024
skatepark 2024

Dankzij de inzet van drie gedreven vrienden: Natan Ranson,  Tim Vander Cruyssen en Flobert Engels, hebben Zwevegemse skaters eindelijk een gloednieuw skatepark waarvan ze deze zomervakantie kunnen genieten. Lange tijd moesten we het doen met een verouderd park dat niet meer voldeed.

Floris aan het woord

"Zelf ben ik een skater sinds mijn tiende. De nood aan een nieuw skatepark is al een tijdje duidelijk. In 2016 maakte ik al een verslag met foto's om de noodzaak te benadrukken. De opening van het nieuwe skatepark op 6 juli is een droom die nu in vervulling gaat.

Het was voor mij zeer belangrijk om van meet af aan betrokken te zijn bij het ontwerp van het park. We moesten creatief omgaan met de beperkte ruimte die we ter beschikking hadden … Maar we zijn erin geslaagd om de belangrijkste elementen te integreren. De crowdfunding was een groot succes en bracht in totaal 10.000 euro op. Dit geld was cruciaal om de realisatie van het park mogelijk te maken.

Het resultaat mag er zijn: een modern en uitdagend skatepark waar beginners én ervaren skaters zich kunnen uitleven. Ik ben ervan overtuigd dat het een ontmoetingsplaats zal worden voor skaters van alle niveaus én voor de buurt."

Meer over het skatepark