Sporters beleven meer in Zwevegem

Vind een sportclub op jouw maat

Je vindt sporten leuk en ontspannend? Geloof ons, in gezelschap is het nog veel aangenamer. In een sportclub word je optimaal begeleid om het maximum uit je inspanningen te halen. Het maximum aan resultaten, én aan plezier.

 

Bewegen is gezond!

Meer bewegen maakt je fitter en gezonder. Je leeft langer en ziet er beter uit. Je levenskwaliteit gaat er met sprongen op vooruit!
Kom dus uit je luie zetel en trek je sport- of wandelschoenen aan!

 

Meer bewegen, hoe begin je eraan?

Ben je al een tijdje niet actief, dan is het zetten van die eerste stap vaak niet zo vanzelfsprekend. Jezelf overtuigen komt eerst, en dan beginnen de vragen nog maar te komen. Welke sport kies je? Doe je dat op je eentje of ga je je inschrijven bij een sportclub? Zijn er trainingstips die je kunnen helpen om op een verantwoorde manier aan sport te doen?

 

Is een sportmedisch onderzoek nodig?

Wil je na een lange periode van inactiviteit opnieuw beginnen te sporten? Heb je besloten dat het stilaan tijd is om die marathon van jouw bucket list te halen? Droom je er al langer van om de mythische Mont Ventoux te bedwingen? Dan doe je er wellicht goed aan om je te laten onderzoeken door een sportarts of bij je huisarts.

 

Trainingstips voor beginners

Of je nu een (halve) marathon wil lopen, begint te sporten om gewicht te verliezen of je gewoon beter wil voelen door wat meer te sporten, je wordt hoe dan ook geconfronteerd met deze cruciale vraag: hoe ga je van start? Op de website van Sport Vlaanderen vind je een aantal basisrichtlijnen die je kunnen helpen om zonder nodeloos afzien een behoorlijk niveau te bereiken.

De website vind je hier: https://www.sport.vlaanderen/slim-sporten/bewegen/

Heb je vragen over de mogelijkheden in Zwevegem om aan sport te doen, kijk dan eens op de gemeentelijke website of neem contact op met de sportdienst. We helpen je graag verder om het sportief vol te houden in 2018!

#sportersbelevenmeer

Bron

Dienst Sport

Zie ook

Created at: 01/03/2018

Reactie toevoegen