Sportieflex

Zwevegem zet sport op 1

Sportieflex: een nieuwe sporttrend voor sportievelingen die niet bij een club aangesloten zijn

Dat Zwevegem dé sportieve gemeente bij uitstek is, blijkt uit de hoge participatiecijfers en het groot aantal sportclubs actief op het Zwevegems grondgebied. Maar we willen en kunnen nóg beter doen!

Samen met de lokale sportclubs én met de sportfederatie Sportievak vzw wil de gemeente inzetten op de nieuwe trend voor wie zich nog niet kan of wil binden aan 1 sportclub. Halfweg augustus 2020 wordt daarom Sportieflex gelanceerd, een initiatief dat volop in ontwikkeling is.

Sportieflex

Sportievak vzw lijst momenteel de sportmogelijkheden op voor wie wel wilt sporten maar niet aangesloten is bij een sportclub. Sportclubs die hun werking willen openstellen, worden gevraagd om op te geven op welke tijdstippen en onder welke voorwaarden dat mogelijk is.

Streefdoel is om tegen halfweg augustus 2020 alle gegevens te bundelen in een handig overzicht en in een flexibel sportabonnement. Het belooft een kant en klaar pakket te worden voor wie aan de conditie wenst te werken zonder zich meteen te binden aan een welbepaalde club. Dit is ideaal voor wie op zoek is naar een nieuwe sportclub maar nog twijfelt. Dankzij Sportieflex kunnen de clubs naar keuze bezocht worden. Hopelijk volgt hieruit dan de optimale sportkeuze en misschien komt daar op termijn ook een lidmaatschap uit.

Kostprijs

Deelnemers zullen een Sportieflex-abonnement nemen bij Sportievak. Dit omvat een 24/24 u.-  verzekering tijdens de beoefening van gezondheidssporten (wandelen, joggen, lopen, fietsen, paardrijden, fitness, yoga, rolschaatsen, zwemmen, turnen en ijsschaatsen) en uiteraard ook tijdens de open sportmomenten in de deelnemende Zwevegemse sportclubs. Deelnemen is verder gratis maar de clubs kunnen eventuele kosten recupereren. Deze voorwaarden zullen expliciet vermeld staan in het infopakket.

Op naar een duurzame gezonde levensstijl Met dit initiatief wenst de gemeente de niet-sporters helpen om de weg naar sport te vinden. Zwevegem wilt hiermee een duurzame en gezonde levensstijl promoten bij de hele bevolking.

Sportieflex

Sportieflex
Zwevegem zet sport op 1
Sportieflex: een nieuwe sporttrend voor niet bij een club aangesloten sportievelingen
Dienst sport