Start to Run voorjaar 2019

28 februari 201916 mei 2019

Verbeter uw conditie en begin nu!  Twijfel niet.

Een actie naar de beginnende joggers, die 12 weken lang oordeelkundig begeleid zullen worden met als einddoel 5 kilometer onafgebroken te kunnen uitlopen.

Bij het behalen van dit doel, ontvangt de deelnemer een brevet.
Aarzel niet om u bij dit initiatief aan te sluiten!

Driemaal lopen per week is voldoende, na elke training wordt er minstens één dag gerust. In het begin is het rustig lopen, afgewisseld met wandelen. Na verloop van tijd worden de loopgedeeltes langer en de wandelmomenten korter.

Het enthousiasme van de deelnemers van de vorige reeksen was groot. De meesten slaagden dan ook in hun opzet.

Tijdens deze 12-wekencyclus worden wekelijks 3 trainingen afgewerkt: 1 training per week gaat door onder begeleiding (telkens op donderdagavond), twee aanvullende trainingen worden door de Start-to-Run-verantwoordelijke gegeven als vorm van “huiswerk”.

Dit kan gratis op het trimpad (bij voorkeur) ofwel op de atletiekpiste (weliswaar niet tijdens de andere trainingen van atletiekclub AZW).

De lessenreeks wordt afgesloten met een 5 km-test. Hierbij worden geen tijden genoteerd. Er is geen tijdslimiet, het tempo speelt geen rol, uitlopen zonder stoppen volstaat! Zolang men dus blijft joggen, hoe traag ook, is men in zijn opzet geslaagd.

start to run
Start to Run
Dienst sport