Subsidies voor ondernemers

Ondernemers die een zaak opstarten binnen een welbepaalde sector (bakkerij, slagerij, viswinkel of buurtwinkel) kunnen genieten van een subsidie van max. 7.500 euro. Deze subsidie moet aangewend worden om noodzakelijke investeringen te doen om tot de opstart van de zaak over te kunnen gaan zodat er een minimumaanbod is aan dagelijkse goederen. 

Het gemeentebestuur wil met een gemeentelijke subsidie voor restauratie van gevels van handelspanden bijdragen tot het aantrekkelijker maken van de 5 afgebakende handelskernen. De subsidie ondersteunt ondernemers die de gevel van hun handelspand willen verfraaien. Het subsidiebedrag bedraagt max. 4.500 euro. Bij samenvoeging van panden wordt het subsidiebedrag verdubbeld.

Startende ondernemingen kunnen tot max. 3.250 euro subsidie aanvragen via het starterscontract. Die kan de starter gebruiken voor opleiding, professioneel advies en beroepsgebonden investeringen. De subsidieaanvraag wordt voorgelegd aan een beoordelingscommissie die advies uitbrengt aan het schepencollege.

Meer info?
Zie www.zwevegem.be/economie-subsidies of contacteer de dienst economie via economie@zwevegem.be of 056 76 55 67.

Created at: 26/09/2016