Techniekacademie 2019

Tussen 23 januari en 15 mei 2019 worden in Zwevegem opnieuw 12 workshops georganiseerd voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar. Dit in het kader van de Techniekacademie Zwevegem, een initiatief van de Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur, met de steun van de provincie West-Vlaanderen. Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennismaken met techniek en technologie, en is een groot succes. 

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met: chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Er is ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente voorzien en een diploma-uitreiking op het einde. 

Bekijk hier de flyer

Inschrijven  

Inschrijven kon al vanaf 15 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-Zwevegem.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen per groep. De deelnameprijs bedraagt € 50, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2de kind van hetzelfde gezin is er € 5 korting. Je kan ook punten sparen via de UiTpas. 

Zit je dus in 5de of 6de leerjaar in Groot-Zwevegem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Zwevegem ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners  

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Zwevegem nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen. Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

Contact