Transfo Labo Festival

Wat is Transfo Labo Festival?

Transfo Labo Festival is een straattheaterfestival voor alle leeftijden die zal plaatsvinden op zaterdag 4 mei 2019 rondom de Duiktank op de site Transfo. Op die dag transformeert het groen rondom de Duiktank in een speelveld voor straattheater en circus, met korte voorstellingen voor jong en oud. De toegang is gratis en de Duiktank opent een gezellig zomerterras.

Een aantal voorstellingen uit het programma:

Chiringuito Paradise’ - Sitting Duck:
Twee barmannen openen feestelijk Chiringuito Paradise!
Alles staat op punt voor een geslaagde openingsplechtigheid. Het programma zit vol, de gasten zijn reeds aanwezig en de champagne staat koud.
Een aandoenlijk duo die de meubels probeert te redden in apocalyptische mix van jonglerie catastrophique, comédie physique en vuurwerk...

Duo acrobatie-act - Nico&Rosa:
Twee tegengestelde personages tasten elkaars grenzen af. Dit leidt tot een spel dat continu evolueert en hen uiteindelijk dichter bij elkaar brengt…

‘Trip Tout Petit ‘ - Griet Herssens & Audrey Dero: 
Een boekingskantoor voor kleine intieme dag-droom-reisjes. Via inventief objectentheater krijgen deze mini-ontdekkingsreisjes vorm.

‘No Way Back’ – Duo Berlingo:
Twee jongens bouwen met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken. Wat eenvoudig begint wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uitproberen, met het publiek als bevoorrechte getuige. 

Een samenwerking met

Het festival is een samenwerking tussen artiesten-collectief Transfo Labo, natuursportorganisatie Oenanthe/Duiktank en de gemeente Zwevegem.

Transfo Labo is een collectief van artiesten die op de Transfo-site een creatieplek en woonplek delen. Het collectief bundelt verschillende compagnieën die circus, straattheater en visueel theater maken. Ze gebruiken op de site ook ateliers waar decors, kostuums en objecten voor circus en theater gemaakt worden.

BVBA Duiktank/Oenanthe staan in voor alle duik- en avontuurlijke activiteiten op de Transfo-site waar het zomerterras vanaf half april tot half oktober open zal zijn voor alle groepen en passanten. Naast gezellig vertoeven kan er een kijkje genomen worden in de duiktank of kan men deelnemen aan de avontuurlijke zondagen die vanaf mei van start gaan.