vzw Comforte: sterk met dienstencheques

De samensmelting van de poets- en strijkdienst van vzw BIK, de poetsdienst van OCMW Zwevegem en vzw PWA Zwevegem heeft geleid tot een nieuwe sociale onderneming. In samenwerking met vzw Groep Ubuntu werd vzw Comforte opgericht.

De bestaansreden is heel duidelijk omlijnd: vóór alles willen investeren in kansen voor medewerkers en klanten. Deze visie geldt voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur of religie.

Een heel divers team dat dagelijks het verschil maakt bij mensen in de buurt. Met Comforte kiezen klanten dus resoluut voor sociaal ondernemersschap dat vertrekt vanuit een kansrijke begeleiding van medewerkers onder goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kiest Comforte er ook voor om zorgbehoevende senioren en mensen met een beperking maximaal te bedienen. Dit is mogelijk dankzij de goed uitgebouwde dienstverlening van onder andere vervoer, boodschappen doen en koken.

Voor de bestaande klanten verandert er eigenlijk niets: dezelfde huishoudhulpen komen aan huis zoals vroeger, op hetzelfde tijdstip. Ze poetsen, strijken en doen nog steeds (kleine) boodschappen; de strijkateliers blijven op dezelfde locaties en de medewerkers zullen nog steeds met de glimlach het strijkwerk aanvaarden. Ook niet onbelangrijk: de betaling van de dienstencheques gebeurt op dezelfde manier.

In alle activiteiten streeft Comforte naar een kwaliteitsvolle, professionele dienstverlening die financieel gezond is en waar winsten geïnvesteerd worden in de sociale ondersteuning van de medewerkers. De bestaande en nieuwe klanten kunnen met hun vragen terecht bij Lies en Kristof in het kantoor van Zwevegem.

Heel wat informatie over Comforte en het gebruik van dienstencheques is terug te vinden op de nieuwe website www.comforte.be.

Contactgegevens Zwevegem: Blokkestraat 29A, 8550 Zwevegem – telefoon: 0474/72 54 43 (Lies)