Wandelingen met gids

Gepubliceerd op Donderdag 16 mei

Zin om je onder te laten dompelen in het rijk gevulde verleden van Zwevegem? Dan zijn deze drie wandelingen iets voor jou. Je loopt door het Zwevegem van vandaag maar de gids neemt je mee met interessante verhalen, anekdotes en oude foto’s naar het Zwevegem van toen.

Erfgoedwandeling

Langs diverse gebouwen in het centrum van Zwevegem nemen we een gevarieerde duik in de geschiedenis van de gemeente. Weetjes en anekdotes over o.a. de familie Bekaert, de uitvinder van De Druivelaar, de meesterkok van de Gambrinus, de vier dochters van café De Vlasbloem en een trein die ‘t Camielke heette. Wist je dat zelfs Marc Coucke en cartoonist Nesten een link met Zwevegem hebben?

Van Bekaert tot Transfo

Wandeling langs het kanaal Bossuit-Kortrijk en op de monumentale Transfosite over het industrieel erfgoed van Zwevegem. Met vooral aandacht voor staaldraadbedrijf Bekaert, weverij La Flandre en de elektriciteitscentrale, de drie boegbeelden van het industriële verleden van de gemeente.

Zwevegem en de koers

Wielerheldenwandeling over coureurs van vroeger en renners van nu. Verhalen over o.a. wereldkampioen Marcel Kint, de doorbraak van Xandro Meurisse, het wonderjaar van Jef Planckaert, het café van Germain Derycke, de fietsende broers Baptiste, Emiel en Edward Planckaert en Julo, de koning van de velodroom in Moen. Gebracht met een hart voor de koers.

Praktisch

Kostprijs 75 euro per wandeling met maximum 25 deelnemers. Elke wandeling start en eindigt aan koffiebar El Dorado, Otegemstraat 148B, Zwevegem. Meer info en boekingen via cultuur@zwevegem.be of 056 76 55 70.