Win The Moving Game

Als volwassenen jongeren proberen aan te zetten tot bewegen, heeft dat soms weinig effect. Als jongeren zelf het initiatief nemen om met vrienden en vriendinnen te sporten, blijkt dit leuker en succesvoller. En daarom hebben we jouw hulp nodig!

Wat als... je 500 euro krijgt om een project te bedenken waarmee je minstens 8 jongeren aan het sporten/bewegen krijgt gedurende 2 uren per week? Ken jij de toverformule, the way to succes? Dien dan een project in bij de sportdienst van Zwevegem en wie weet maak jij kans op de hoofdprijs! Een jury zal jullie fantastische ideeën beoordelen. Het beste voorstel mag uiteindelijk worden uitgewerkt met een budget van maar liefst 500 euro. Let the games begin!

Doelstelling

Bezorg de gemeente een project dat jongeren van 12 tot 15 of van 16 tot 18 jaar motiveert om te bewegen of aan sport te doen. Dit voor minstens 2 uren per week, 5 maanden lang in de periode 15 september 2020 tot 15 maart 2021. Specifieer duidelijk de motivatiesleutels die achter jouw project schuilen. Wat zorgt ervoor dat jongeren zullen deelnemen aan jouw project?

Indien jouw project geselecteerd wordt, dan krijg jij met jouw team 500 euro ter beschikking om het volledig uit te werken en waar te maken. Het is de bedoeling dat wij tijdens deze uitwerking terugkoppeling krijgen over de succesfactoren én over de drempelverlagende eigenschappen.

Indiening deelnameformulier en timing vervolgtraject

Dien het deelnameformulier in bijlage in tegen uiterlijk 29 februari 2020 bij de sportdienst van Zwevegem. De jury maakt de winnaar bekend tegen uiterlijk 14 maart 2020.

De winnaar rolt het project uit tussen 15 september en 15 maart en koppelt op basis van een evaluatieformulier tweemaandelijks terug naar de sportdienst. De meest succesvolle projecten van de deelnemende pilootgemeenten worden voorgesteld aan Sport Vlaanderen. Er zal nagegaan worden of deze projecten als voorbeeld kunnen dienen of misschien zelfs algemeen gepromoot worden als good practice voor jongerensport.

Contactgegevens:
Gemeente Zwevegem
t.a.v. Sportdienst Zwevegem
Blokkestraat 29
8550 Zwevegem
E sport@zwevegem.be
T 056 76 58 00

Wedstrijdreglement en jury

Dien jouw project op tijd in via het deelnameformulier

De jury is samengesteld uit afgevaardigden van de sportdienst, van de sport- en jeugdraad en de schepenen van sport en jeugd. Zij beoordelen al jullie inzendingen. Het beste voorstel mag uitgewerkt worden en krijgt hiervoor maximaal 500 euro ter beschikking.

Indien jouw project geselecteerd wordt en een toelage ontvangt, koppel dan tweemaandelijks terug over de deelnamecijfers en over de motivatie van de deelnemers op basis van het evaluatieformulier.

Win The Moving Game

Win the moving game.PNG
Dienst sport