Rolstoelvriendelijke wandeling burensportdienst

Wandelroutes in (West-)Vlaanderen zijn er vandaag de dag in overvloed. Helaas zijn deze doorgaans niet toegankelijk voor iedereen. Daarom heeft Burensportdienst, een intergemeentelijke samenwerking van gemeentelijke sportdiensten, verschillende rolstoelvriendelijke wandelroutes uitgewerkt. Deze routes werden gescreend op ondergrond, versmallingen en niveauverschillen. Daardoor zijn deze routes perfect toegankelijk voor rolstoelen, buggy’s en kinderwagens.

Op die manier kunnen ook mensen met een (fysieke) beperking en gezinnen met kleine kinderen genieten van een mooie wandeling. De wandelroutes werden gebundeld in een brochure (zie link onderaan de webpagina). Elke gemeente die deel uitmaakt van Burensportdienst heeft minstens één rolstoelvriendelijke wandelroute uitgestippeld. Bij elke wandelroute is alle benodigde informatie opgenomen in een overzichtelijke fiche:

  • Afstand
  • Vertrek- en aankomstplaats
  • Openingsuren sanitaire voorzieningen
  • Routebeschrijving

Bij de vertrekplaats van elke wandelroute is voldoende parking aanwezig, ook voor personen met een handicap. Ook sanitaire voorzieningen en aangepaste toiletten voor personen met een handicap zijn beschikbaar bij elke vertrek- en aankomstplaats.

Route details

Afstand: 5,8 kilometer
Vorm: lusvormig
Type route: verharde route / gezinsvriendelijk
Startpunt: Sportpunt Zwevegem, Bekaertstraat 4, 8550 Zwevegem
Bewegwijzering: /

Horeca in de buurt

[nog toe te voegen] 

Download de rolstoelvriendelijke wandelroute in Zwevegem van BSD in pdf
Download de volledige brochure met wandelroutes in andere gemeenten in pdf