Jongeren mee aan het roer bij investering skate-infrastructuur

De jongste jaren hebben enkele lokale skaters enkele pijnpunten van het skatepark onder de aandacht gebracht. Het skatepark werd in 2009 aangelegd in de schaduw van Jeugdcentrum De Brug.

De bovenste betonplaat brokkelt op verschillende plaatsen af en de huidige constructie bevat hindernissen die technisch te moeilijk zijn of zelfs onuitvoerbaar omdat er geen aanloop- of uitglijmogelijkheden zijn. Open ruimte om te skaten ontbreekt door de grote centrale constructie.

Opstart traject voor nieuw concept

Met deze opmerkingen is de dienst jeugd aan de slag gegaan. Na overleg met enkele experten bleek het verwijderen van de huidige constructie en het opnieuw aanleggen van het park de beste optie. In het najaar wordt een traject opgestart om een nieuw concept te bedenken.

Er zijn middelen voorzien om in 2022 aan de slag te gaan. En via crowdfunding zullen jongeren ook zelf een deel van de middelen inzamelen. Zo worden ze mee verantwoordelijk voor de herinrichting van het skatepark. Ook de buurt rond het skatepark wordt betrokken in dit proces, want de locatie biedt veel mogelijkheden. Denk maar aan een buurtfeest, een ontmoetingsplek,… 

Enthousiast om mee te brainstormen?

De jeugddienst is enthousiast om er in te vliegen. Jij ook?! Zin om mee te denken, de handen uit de mouwen te steken of jouw mening hierover te delen in een overleg? Neem deel aan de participatieronde en mail naar jeugd@zwevegem.be, dan nodigen zij je na de zomer zeker uit!