Sociaal huren en verhuren

Sociale huisvestingen

Wil je een huis/appartement huren waarvan de huishuur aangepast is aan je budget? Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan je terecht voor een sociaal huis/appartement bij Woonmaatschappij WM Elan. Inschrijven voor een sociale huurwoning doe je digitaal met je e-ID en je pincode of met Itsme door hier te klikken.

De vraag naar sociale huurwoningen is groot. Hierdoor is er een aanzienlijke wachttijd. In bepaalde gevallen kan je voorrang krijgen. Vul daarvoor alle gegevens in het Centraal Inschrijvings Register correct en volledig in. 

Wanneer je vier jaar op een wachtlijst staat voor een sociale huurwoning en nog steeds privaat huurt dan kom je misschien in aanmerking voor de Vlaamse huurpremie.

Sociaal verhuren

Ben je eigenaar van een huis of appartement die je graag sociaal wil verhuren? WM Elan is jouw partner hierin. Als je woning volledig in orde is en dus een conformiteitsattest en keuring van elektriciteit en gas heeft, dan kan WM Elan met jou een huurcontract voor minstens negen jaar afsluiten. Meer hierover op de website van WM Elan.