Sportpunt Zwevegem

 Sportpunt 

 

De naam Sportpunt Zwevegem werd, na een uitvoerige enquêtering, goedgekeurd begin 2002. Hij werd gelanceerd op 6 september 2002, de datum van de officiële heropening.
De naam spreekt voor zich. Het is dé plaats, hét centraal punt waar iedere sportliefhebber terecht kan om zijn sport te beoefenen. Het "punt" verwijst ook symbolisch naar de "puntige" sportpiramide die een beeld schetst van de sportparticipatie. De piramide vertoont een brede basis van sportdeelnemers (sport is dan ook één van de meest democratische vormen van vrijetijdsbesteding) en eindigt in een punt van topsportatleten.


Algemeen overzicht Sportpunt benamingen.


Vergader- en conferentiezaal Sportpunt 2.

Bereikbaarheid vergader- en conferentiezaal

De vergader- en conferentiezaal bevinden zich op de tweede verdieping, achteraan in het gebouw. Vertrekkend vanuit de inkomhal, neemt u de lift of de trap ernaast. Vervolgens gaat u via de deur die zich links van de trap bevindt, loopt u rechts langsheen de tribunes en verlaat u de tribunes via de glazen deur rechts. Na een aantal treden te hebben genomen komt u links bij de vergaderzaal en rechts bij de conferentiezaal aan.
Een alternatieve route is deze via de sportgang die vertrekt rechts in de inkomhal. Op het einde van de sportgang bevinden zich links de trappen naar de vergader- en conferentiezaal.

Omschrijving vergader- en conferentiezaal

De vergaderzaal biedt plaats aan een 20-tal zittende mensen, de conferentiezaal aan zo'n 170. In beide vergaderzalen zijn de nodige voorzieningen voor gebruik van TV en video.
In de conferentiezaal is een ruime bar met koelkamer, met tapinstallatie, toog, kasten, muziekinstallatie,... geïnstalleerd.
Op de tweede verdieping werd ten voordele van deze vergaderzalen een sanitair blok gebouwd.

INFRASTRUCTUURAANBOD SPORTPUNT ZWEVEGEM

NIEUWE GYM- EN JUDOZAAL , NIEUWE CONFERENTIE- EN VERGADERZALEN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM

Gymzaal met vaste toestellen
Om de turnsport in optimale omstandigheden te kunnen begeleiden wordt in 2008 een gymzaal gerealiseerd met een vaste opstelling van de meest moderne uitrustingen.
Valkuilen, in de grond ingewerkte trampoline, saltogordels, trainersplatforms, turnvloer,...  moeten de veiligheid van de gymnasten garanderen en hen optimale kansen bieden om complexe oefeningen aan te leren.
 

Judozaal met tatami
In het nieuwe gymgebouw werd de judozaal ondergebracht. Op de tatami is er mogelijkheid voor gevechts- en verdedigingssporten maar tevens voor diverse dans- en aerobicvarianten.

Conferentie- en vergaderzalen
De conferentie- en vergaderzaal zijn geïntegreerd in het nieuwe gymcomplex.
In het bouwconcept werd optimaal rekening gehouden met de bereikbaarheid voor personen met een handicap.

  • Conferentiezaal
  • Mediazaal
  • Terraszaal
  • Kijkzaal

OVERZICHT ACCOMMODATIES SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM

Zwembad
Het 50-meterbad met beweegbare bodem en muur, het baby-, peuter-, kleuter- doorgroeibad, de 4 borrelbaden en de glijbaan bieden tal van mogelijkheden voor scholen, verenigingen en individuele gebruikers.

Sporthal
In de sporthal zijn alle uitrustingen voorzien voor de klassieke sporten. De zaal heeft een oppervlakte van 51/35 meter en kan ingedeeld worden in 3 delen.

 

OVERZICHT ACCOMMODATIES IN OMGEVING SPORTPUNT ZWEVEGEM

Atletiekpiste (Sportpunt 3)
Alle atletiekdisciplines kunnen beoefend worden op en rond de atletiekpiste.

Voetbalterreinen (Sportpunt 3 & 5) en omnisportveld (Sportpunt 6)
De 2+1 voetbalvelden en het omnisportterrein zorgen voor de nodige outdoor- sportmogelijkheden.

Tennisvelden en petanqueterreinen (sportpunt 7)
Aan de overkant van het zwembad situeren zich 8 buitenterreinen in gemalen baksteen en 4 indoorterreinen in mondorubber. Naast de tennisvelden liggen 2 petanqueterreinen.

Karabijn- en pistoolschieten (Sportpunt 8)
Schutters kunnen terecht in de olympische schietstand voor luchtdisciplines en kruisboogschieten.

Sportpunt 9

 

GEBRUIKSMOGELIJKHEID SPORTMATERIALEN

Vermelde sportaccommodaties zijn uitgerust voor de desbetreffende sporten. Kleine sportmaterialen kunnen voor welbepaalde doeleinden geleend worden bij de sportdienst. Voor scholen bestaan ook een aantal kant en klare pakketten die vooral handig zijn voor schoolsportdagen.

 

BEREIKBAARHEID

De verschillende accommodaties worden geexploiteerd door verschillende vzw's of hoofdgebruikers. Het volstaat om de sportdienst te contacteren die u zal begeleiden in de reservaties.
Sportdienst Sportpunt Zwevegem, Bekaertstraat 4, 8550 Zwevegem tel. 056 76 58 00 of 056 76 58 23 - fax 056 76 58 01, e-mail: sport@zwevegem.be, www.zwevegem.be/sport

 

COMBINATIEGEBRUIK SPORTACCOMMODATIES

Sport en seminaries, congressen, theorieles,.
Verenigingen, organisaties en scholen kunnen de sportactiviteiten alternerend of gelijktijdig laten doorgaan met bv. seminaries of theoretische toelichtingen,...
Daarvoor zijn in de onmiddellijke omgeving van de sportinfrastructuur de vergaderzalen ter beschikking.
Van deze mogelijkheid wordt frequent gebruik gemaakt door scholen die bv. gelijktijdig theorieles geven aan 1 klas en sportles aan een andere klas om na bv. een uur om te wisselen. Op die manier kan het busvervoer gereduceerd worden.

Sport in- en outdoor
Voor wie een training wil opsplitsen in een binnen- en buitengedeelte zijn er een aantal mogelijkheden in Sportpunt Zwevegem.
Zo kan je bv. de opwarming buiten geven op de atletiekpiste of het trimpad om vervolgens het meer technische gedeelte van de les binnen af te werken.
Wie, afhankelijk van de weersomstandigheden de training ofwel binnen ofwel buiten wenst te geven, kan de mogelijkheden bespreken bij reservatie.

Meerdere sportdisciplines
Voor sportdagen, -manifestaties en -evenementen is Sportpunt Zwevegem de ideale locatie omwille van de vele sportdisciplines die kunnen gecombineerd worden. (fitness, atletiek, zwemmen, in- en outdoorsporten, voetbal, ...)
Deze combinatiemogelijkheden blijven echter niet beperkt tot Sportpunt Zwevegem want in de directe omgeving zijn ook een aantal bijzonder aantrekkelijke faciliteiten. (kajak, petanque, tafeltennis in centrum De Brug, tennis, pistool-, karabijn- en handboogschieten aansluitend bij Sportpunt Zwevegem, avonturensport in Transfo Zwevegem,...)

Zie ook