Internet en databanken

In de bibliotheek staan 4 internetcomputers ter beschikking van de bezoekers.   Lees hier meer over alle mogelijkheden van de internetcomputers

Maak gebruik van de mogelijkheden om te chatten, te e-mailen,te  surfen, spelletjes te spelen, ... 

De regels voor internet in de bib op een rijtje

Laat je eenmalig registreren aan de balie, en log vanaf dan zelfstandig in. 

  • Surfen is gratis
  • Afdrukken in zwart/wit en kleur mogelijk (5 cent per afgedrukte zwart/witpagina, in kleur kost het 50 cent)
  • Ook afdrukken op A3 is mogelijk (10 cent voor zwart/wit, 1 euro voor kleur)
  • Breng steeds je lenerspasje mee!

Meer informatie vind je in het dienstreglement

internethoek

Online databanken 

Op deze internetcomputers kun je naast de vertrouwde (gratis toegankelijke) websites ook gebruik maken van diverse databanken waar de bibliotheek een abonnement op heeft. We zetten ze hier graag in de kijker.

biblion databanken

Voor actuele informatie en informatie over literatuur en auteurs

test aankoop invest

Test aankoop invest is de website van het gelijknamige tijdschrift dat je in de bib kan lezen. Zowel de gedrukte publicatie als de website bevatten actuele beursinformatie voor beleggers.

de tijd

Lees elke dag de krant online (ook de maandagkrant, die niet meer gedrukt wordt), bekijk de achtergrondartikels en analyses bij het (financiële en andere) nieuws.

inside beleggen

Inside beleggen is een tijdschrift voor beleggers. Je kan online de meest recente beurskoersen en financiële informatie opvragen.

test aankoop - budget & recht - test gezondheid

Alle informatie uit de tijdschriften is ook online te raadplegen. Je kan er zoeken naar eerder verschenen artikelen en je kan al een kijkje nemen in het nummer dat nog op stapel staat. Daarnaast biedt de website ook een meerwaarde, zo staan er verschillende rekenmodules ter beschikking van de bezoeker. Je kan bijvoorbeeld berekenen bij welke telefoon- of gsm-operatoren je het voordeligst terecht kan, of bij welke energieleverancier. Een zeer interessante mogelijkheid, want na het beantwoorden van enkele vragen berekent de module waar jij het goedkoopst af bent, rekening houdend met je verbruiksprofiel.

Deze website is enkel toegankelijk voor abonnees, en in de bibliotheek voor alle bibliotheekbezoekers!

 

 

Zie ook