Buitenschoolse kinderopvang

Op woensdag 6 september 2017 starten we opnieuw met de woensdagnamiddag opvang.

De kinderopvang start om 13 uur (m.a.w. aansluitend op de naschoolse opvang door de school) en eindigt om 18 uur.

Wijzing van opvanglocaties:

5 van de 6 opvanglocaties blijven dezelfde: Heestert, Sint – Denijs, Moen, Centrum en Kouter.
Kinderen van de Windroos kunnen voortaan aansluiten bij de opvang in de Kouterschool. De Klim Op + Kappaert, wordt een nieuwe opvanglocatie (Stedestraat 39, 8550 Zwevegem). Er blijven dus 6 opvanglocaties in Zwevegem.

Kinderen die naar school gaan in Otegem, Kreupel, Knokke en Te Winckele kunnen met de bus vervoerd worden naar de opvang in de Klim Op/Kappaert en kunnen daar aansluiten. Om organisatorische redenen vragen we om op voorhand te verwittigen indien u gebruik wil maken van het busvervoer. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of 056 76 59 80.

Wijziging van registratie en kostprijs

In Sint – Denijs en Heestert zijn we reeds gestart met de registratie van de aanwezige kinderen door middel van een (gepersonaliseerd) kaartje per kind en een scanner. Omdat heel wat kinderen al een UiTPAS hebben, maken we gebruik van dit pasje om de aanwezigheden in de opvang te scannen.

Vanaf 1 september 2017 gaan we van start met dit systeem in de Kouterschool. Kinderen moeten dus ook voor de opvang op woensdagnamiddag een UiTPAS aankopen voor de start van het nieuwe schooljaar. Een UiTPAS kost 3 euro en is levenslang geldig. Wie al een UiTPAS heeft, wordt gevraagd om met de UiTPAS eens langs te komen op de dienst vrije tijd (Blokkestraat 29, 8550 Zwevegem) vóór 1 september. Het pasje moet namelijk nog gekoppeld worden aan ons registratiesysteem.

Kinderen die naar de woensdagnamiddagopvang zullen gaan in volgende locaties: Klim Op/Kappaert, Moen en Centrum, hebben tijd tot 8 januari 2018 om een pasje aan te kopen of te laten koppelen op de dienst vrije tijd. Die locaties gaan pas van start met het nieuwe registratiesysteem vanaf januari 2018.

Voor de kostprijs van de woensdagnamiddag opvang voeren we een aantal aanpassingen door. Er komt een eenvormig tarief van € 0,75 per begonnen halfuur. Het eerste begonnen half uur loopt van 11.45u tot 12u30 Daarna loopt dit door in de opvang op woensdagnamiddag waar we voortaan ook het bedrag van € 0,75 per begonnen halfuur aanrekenen (Voor Heestert, Sint – Denijs en Kouterschool). Voor de andere opvanglocaties geldt ook het tarief van € 0,75 per begonnen halfuur vanaf 13u.

Door deel te nemen aan de opvang op woensdagnamiddag gaat u ook akkoord met het huishoudelijk reglement van de kinderopvang op woensdagnamiddag.

Mocht u nog vragen hebben dan kan u steeds terecht bij de dienst jeugd: jeugd@zwevegem.be of 056 76 59 80