Bestel je gratis zomerbon en steun de lokale handel

Zomerbon banner

Om onze lokale handel in het zonnetje te zetten, lanceert het gemeentebestuur de “Zomerbon”. Hiermee willen we jullie de bekende, maar ook minder bekende, lokale handelszaken laten ontdekken. Op deze manier ondersteunen we de lokale handelaar die tijdens de crisis zijn activiteiten heeft moeten stopzetten.

Ontdek de zomerbon

De Zomerbon is een gratis bon ter waarde van 15 euro die geschonken wordt, bij aankoop van 10 euro aan Zwevegemse BonZ. Met andere woorden: wie 10 euro aankoopt, krijgt daarvoor 25 euro in de plaats. Elk gezin kan aanspraak doen op 1 zomerbon.

De gratis Zomerbon kan vanaf 2 juni verkregen worden (op vertoon van jouw identiteitskaart en bij aankoop van een BonZ van € 10): 

  • aan de balie van het Gemeentepunt
  • in de bibliotheek
  • op de bibus

Gezinnen die in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming, krijgen een gratis Zomerbon zonder 10 euro aan Zwevegemse BonZ aan te kopen (1 per gezin - op vertoon van een kleefbriefje van het ziekenfonds). Heb je o.a. recht op een verminderde milieubelasting , dan kom je hiervoor in aanmerking. 

De Zomerbon is meteen na de aankoop inwisselbaar bij de deelnemende handelszaken. De bon is geldig tot en met 30 september 2021.

Waar kan je terecht met de Zomerbon en de Zwevegemse BonZ?

De Zomerbon kan enkel worden ingeruild bij de horecazaken, wellness en niet-medische contactberoepen:  

  • cafés & drankgelegenheden,  restaurants & brasserieën, frituren en snackbars, hotels & andere verblijfsaccommodaties
  • pedicure & voetverzorging, nagelsalons, massagesalons, kappers & barbiers, tatoeage- en piercingsalons, schoonheidsinstituten, sauna’s & wellnesscentra

Raadpleeg hieronder de deelnemende handelaars aan de Zomerbon

Met een Zwevegemse BonZ kan de klant bij elke deelnemende handelaar terecht. Het overzicht kan je hier raadplegen.