Zomerfiets- of wandeltocht met gids

Rondslenteren op goed geluk kan altijd, maar wie echt mooi Zwevegem wil zien, kiest beter voor een uitgestippelde wandel- of fietsroute. 

Zomerwandelingen

Op vijf donderdagen kan je op wandel samen met een ervaren gids. Iedere wandeling start stipt om 18.30 uur aan de kerk van de respectievelijke deelgemeente. De tocht is telkens ongeveer 8 km lang (komt overeen met 10.000 stappen). De wandelingen slingeren zich over trage wegen en zijn dus moeilijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met kinderwagens. De organisatie is in handen van de gemeente Zwevegem, i.s.m. Pasar De Zwaluwen.

16 juli: Wandeling Moen 
23 juli: Wandeling Sint-Denijs
30 juli: Wandeling Otegem
6 augustus: Wandeling Heestert
13 augustus: Wandeling Zwevegem Kappaert

Zomerfietstochten

Per fiets kennis maken met de mooie maar vaak ook ongekende hoekjes van Zwevegem en omgeving? Twee fietswandelingen van ongeveer 35 km gaan langsheen fietstoegankelijk trage wegen waarbij vergezichten en onevenaarbare landschappen worden bewonderd. Burgemeester Marc Doutreluingne en een gids zorgen voor een pittige uitleg. Elektrische fietsen zijn welkom. Er wordt aan een gezapig tempo van 15 à 20 km/u gereden. Geen reservatie nodig. Startuur 15 uur, er is telkens parkeergelegenheid voor wagens.

21 juli: vertrek en aankomst zomerterras duiktank Transfo

31 juli: vertrek en aankomst cultuurcafé De Vrijheid Sint-Denijs