Onze afdelingen

Het woonzorgcentrum heeft 149 kamers, waaronder 10 voor kortverblijf en is verdeeld over 4 teams die telkens zorgen voor 2 afdelingen.  Elke afdeling is genoemd naar een bloem.  Wist je dat deze bloemen ook bloeien in onze mooie binnentuin? 

In ons woonzorgcentrum beschikt elke bewoner over een eigen kamer met badkamer.  Om zich zo goed mogelijk thuis te voelen kunnen de bewoners eigen spullen meebrengen en hun kamer naar eigen wensen en voorkeur inrichten. 

Daarnaast kunnen bewoners ook vertoeven in de gezamenlijke woonkamer en vele zithoekjes verspreid doorheen het woonzorgcentrum.  Op de eerste en tweede verdieping kunnen de bewoners ook een luchtje scheppen op het terras. 

We stellen de verschillende diensten hieronder voor! 

gezellige foto kijkend naar de koers

Afdeling Anjer - Anemoon

Op de beschermde afdeling zijn er 2 leefgroepen voor bewoners met dementie.

De afdeling is verdeeld over 2 livings: Anjer met 28 bewoners en Anemoon met 10 bewoners, waarvan 1 kamer voor kortverblijf. 

De leefgroepmoeder is gedurende de hele dag aanwezig in de livings en biedt aangepaste dagbesteding aan, toegespitst op de noden van de bewoners met dementie. 

De huiselijkheid staat centraal.  Daarnaast hechten we er veel belang aan het ritme van de bewoners te respecteren.

Bewoners kunnen vrij rondlopen doorheen de afdeling en de binnentuin.  Daarnaast hebben we een reminiscentieruimte, helemaal ingericht zoals in "den ouden tijd".  

 

italiaanse thema-avond

Balsemien - Begonia

Afdeling Balsemien, gelegen in de oude vleugel op de eerste verdieping, biedt een thuis aan 14 bewoners waarvan 3 kamers voor kortverblijf.  Op de afdeling Begonia, gelegen in het nieuwe gedeelte, verblijven 28 bewoners.  De bewoners kunnen op de eerste verdieping buiten op het terras zitten, vertoeven in de gezamenlijke woonkamers of zich terugtrekken op de eigen kamer.

We beseffen dat zorgen zoveel meer is dan alleen de lichamelijke zorgen.  Zorgen is liefde, hoop en betrokkenheid bieden.  We streven ernaar warme zorg te bieden en een thuisgevoel te creëren. We maken het graag gezellig op dienst.  Een luisterend oor en goede communicatie met de zorgvrager en zijn familie vinden we heel belangrijk. 

bewoner aan vogelkooi

Aster - Boterbloem

De afdeling Aster - Boterbloem bestaat uit 2 leefgroepen.  Leefgroep Aster biedt een thuis aan 10 bewoners op het gelijkvloers.  Afdeling Boterbloem biedt een thuis aan 18 bewoners waarvan 3 kamers voor kortverblijf.

Op de afdeling staan de bewoners altijd centraal.  We zetten zoveel mogelijk in op de noden en wensen van onze bewoners.  Samen met het team willen we een warme thuis aanbieden waar iedereen zichzelf kan zijn.  Respect, vriendelijkheid en vertrouwen zijn de waarden die wij als team heel belangrijk vinden. 

gezellige foto met pluimen

Camelia - Crocus

De afdelingen Camelia en Crocus liggen op de tweede verdieping en bieden een thuis aan 42 bewoners, waarvan 3 kamers voor kortverblijf. 

Samen met het team maken we van de afdelingen een echte thuis waar er plaats is voor een lach en een traan.  Thema-avonden, aperitief, knutselen en koken zijn enkele van de vele activiteiten die worden aangeboden op de dienst en dit op maat van de bewoners. 

Op Camelia en Crocus dragen we de waarden van communicatie, bewonersgerichtheid en respect hoog in het vaandel.  Ook zorgzaamheid, kwaliteit en stabiliteit zijn belangrijke factoren op deze afdelingen.