Visie en missie

visie WZC muurtekening

Er was eens...

een bijzondere boom aan de ingang van het WZC Sint Amand in ZWEVEGEM.

Meneer Eik en mevrouw Linde waren buren als kind, mekaar terug ONTMOETEN was voor beiden een aangename verrassing.  Terug TOOPE na vele jaren deed hun deugd.  Ze waren dan ook heel ENTHOUSIAST dat er hier TIJD werd gemaakt om oude herinneringen op te frissen en om er nieuwe te maken. 

Een nieuwe THUIS, een plek waar het goed is om te WONEN én de ZORGEN te krijgen die ze zelf willen.  Omringd door familie, vrienden en een team van medewerkers dat met veel GOESTE komt werken, worden ze hier met RESPECT benaderd en worden hun TALENTEN OPRECHT gewaardeerd.  Ze zijn PREUS op dit plekje, in de schaduw van de boom, waar iedereen zich mag JEUNEN

En ze leefden nog lang en gelukkig en bleven doen waar ze goed in zijn... GEWOON MENS ZIJN

visie woordenwolk

Onze medewerkers komen elke dag met veel GOESTE werken, ze JEUNEN zich in wat ze doen.  Samen vormen ze een ENTHOUSIAST team waar elk zijn eigen TALENTEN kan ontplooien.  Ze luisteren naar elkaar, tonen begrip voor de mening van een ander, kortom ze het RESPECT voor iedereen. 

Iedere dag opnieuw staan ze alle bewoners bij in het huis waar zij WONEN. Ze bieden de ZORGEN aan die de bewoner zelf wenst en nodig heeft.  Maar dat doen ze niet alleen, TOOPE met hun collega's, familie en vrienden, de buurt en de bewoners creëren ze een THUIS in het hartje van ZWEVEGEM. Een plek waar mensen elkaar spontaan kunnen ONTMOETEN, maar ook een plek waar het moeten niet altijd meer hoeft (ONT-MOETEN).

Ze zijn OPRECHT in wat ze doen, ze doen wat ze zeggen en ze menen wat ze zeggen.  Ze maken TIJD voor wat onze bewoners echt belangrijk vinden. 

En op ' t einde van de dag zijn ze PREUS want ze hebben gedaan waar ze goed in zijn... GEWOON MENS ZIJN