Assistentiewoningen

Is je woning te groot geworden of vraagt deze te veel onderhoud?  Is je woning niet meer aangepast aan je huidige noden? Ben je eenzaam en wil je in een buurt wonen waar je veel meer sociaal contact hebt? Ben je op zoek naar een veilige, comfortabele flat?

Pal in het centrum van Zwevegem, vlak bij het woonzorgcentrum Sint-Amand, vind je onze assistentiewoningen, beter bekend als "de flats" van Blyhove I, Blyhove II en De Courbe. 

Wat biedt een assistentiewoning?

Als bewoner woon je hier zelfstandig. Hulp en zorg is naar eigen behoefte in te vullen. De woonassistent staat klaar om vragen te beantwoorden en info en advies te verstrekken. Hulp in nood wordt verzekerd via een hulpoproepsysteem die in verbinding staat met het woonzorgcentrum en onze verpleeg- en zorgkundigen. In onze assistentiewoningen geniet je van aangepaste huisvesting in een beschermende leefomgeving. Er is altijd iemand in de buurt om je een gerust gevoel te verzekeren.

Als bewoner kan je genieten van de faciliteiten van het woonzorgcentrum:

  • Een gezellige cafetaria
  • Feestzaal
  • Zithoek
  • Kine-ruimte
  • Kapsalon

Elke bewoner woont individueel maar kan genieten van sociaal contact met medebewoners via verschillende activiteiten. De technische dienst staat klaar voor herstellingen aan de flats en de gemeenschappelijke ruimtes. 

Als je wil, kan je beroep doen op de maaltijden van het woonzorgcentrum aan huis geleverd of in het dienstencentrum.

Wie kan er wonen in een assistentiewoning?

De assistentiewoningen zijn er voor personen ouder dan 65 jaar die nog in grote mate zorgonafhankelijk zijn. 

Wenst u meer info of een rondleiding?

Klik hieronder voor meer toelichting over de verschillende assistentiewoningen. 

Maak telefonisch of via mail een afspraak bij sociale dienst WZC.