Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Elke dag zetten heel wat mensen zich belangeloos in binnen de gemeente.  We kunnen op hen rekenen voor heel wat verschillende taken: vervoer van bezoekers van het dagverzorgingscentrum, hulp bij activiteiten voor bewoners van het woonzorgcentrum, een bezoekje brengen aan eenzame senioren, helpen bij de bedeling van voedselpakketten, helpen bij huiswerkbegeleiding, kinderkledij sorteren, vervoer en boodschappen doen, begeleiden van speelpleinwerking...

Vrijwilliger worden?

Hou je van mensen, heb je wat tijd vrij en kunnen we op geregelde basis op je rekenen? Dan ben je de geschikte persoon om bij ons aan de slag te gaan als vrijwilliger. Wie interesse heeft om zich in te zetten rond zorg en welzijn (WZC, zorgnetwerk, Huis van het Kind, LOI) kan terecht bij het vrijwilligerspunt. Samen met de verantwoordelijken van de dienst bekijken we meteen waar je aan de slag kan.  

Wie vrijwilligerswerk wil doen binnen sport of vrije tijd, meldt zich aan bij het onthaal in het Gemeentepunt.

Wat verwachten we van jou?

  • We kunnen op regelmatige basis op jou rekenen.
  • Je houdt van mensen en steekt graag de handen uit de mouwen.
  • Je respecteert de afspraken en verwittigt tijdig bij afwezigheid.
  • Je werkt vlot samen met personeelsleden en andere vrijwilligers.

Wat bieden we jou?

Je komt terecht in een fijne organisatie, die jouw hulp respecteert en waardeert. We bezorgen je niet alleen een zinvolle besteding van je vrije tijd, we zorgen ook voor de nodige begeleiding en opleiding. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je kan investeren. Je bent steeds verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk.

Hoe kan je je aanmelden?

Meld je aan bij het vrijwilligerspunt of aan het onthaal van het Gemeentepunt. Samen met de verantwoordelijken van de dienst, bekijken we of en waar je aan de slag kan.