Ambulante handel

Om ambulante activiteiten uit te voeren (openbare markt, deur-aan-deur verkoop, verkoop op de openbare weg of verkoop op evenementen, …) dien je te beschikken over een ‘machtiging voor ambulante handel’ (= leurkaart). Deze machtiging vraag je aan bij een erkend ondernemingsloketMeer informatie over ambulante activiteiten vind je op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

 

EEN STANDPLAATS AANVRAGEN

Wens je een standplaats op het grondgebied van Zwevegem, dan kan dit op:

  • privaat terrein
  • openbaar domein.

Voor ambulante activiteiten op openbaar domein wordt een vergoeding aangerekend. Deze gebeurt via een eenvoudige factuur. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Ofwel maak je gebruik van een abonnement. 
  • Ofwel betaal je per effectieve keer dat je gebruik maakt van de standplaats.

Voor een standplaats op zowel openbaar of privaat domein heb je een goedkeuring van de gemeente nodig. Een aanvraag indienen kan via dienst ondernemen door het aanvraagformulier incl. de gevraagde documenten terug te bezorgen aan dienst ondernemen. Dit kan via mail naar economie@zwevegem.be of per post. Jouw aanvraag wordt zo snel mogelijk behandeld waarna deze op het college van Burgemeester & Schepenen wordt gebracht. De beslissing wordt jou nadien gecommuniceerd.

Aanvraagformulier  losse standplaats

Aanvraagformulier abonnement