10/09 KLASSIEKERS SINT-DENIJS

klassiekers sint denijs landschap

MUZIKALE FIETSTOCHT

i.s.m. Wilde Westen en In Heaven vzw

Statige vierkantshoeves, glooiende weilanden en kronkelende wegen: het landschap van Sint-Denijs leent zich uitstekend voor zondagse fietstochten. Gooi daar nog enkele fantastische klassieke concerten en cours de route bij en je krijgt het nieuwe minifestival Klassiekers Sint-Denijs. 

Een fietstocht van 15 km verkent vier unieke locaties in het prachtige Sint-Denijs: de boomgaard van ’t Goet te Breuck, B&B De Deugdzonde, Ten Rooden Duifhuize en de kerk. Op elke plek is er een kort klassiek concert met telkens een heel andere insteek. 

Ruth Mareen en de Zwevegemse Marie-Lou Debels vormen samen het duo RAAS, op gitaar en viool spelen ze het liefst in knusse settings. Duo Coordonné, bestaande uit sopraan Anna Nuytten en luitist Thomas Langlois, brengt voornamelijk oude muziek in een akoestische setting. Pierre Slinckx en Cindy Castillo gooien het over een andere boeg: zij combineren organetto – een klein middeleeuws orgel – met live electronics tot droney soundscapes. 

De drie fietsroutes komen samen in de kerk van Sint-Denijs voor het laatste concert van Les Abbagliati: het ensemble brengt een intieme, poëtische en muzikale vertelling over de liefdes en lusten van Lodewijk XIV, met Klara-stem Sieglinde Michiels als gids. Tussendoor kan je iets eten of drinken op één van de stops. 

Het evenement kadert in de Autovrije Zondag van Gemeente Zwevegem.  

Van 18 augustus t.e.m. 24 september kan je ook het kunstenfestival Sint-Denijs City ontdekken, met werken van o.a. Koen Vanmechelen, Ilke Cop en Klaus Verscheure.

PRAKTISCH

Klassiekers Sint-Denijs is een fietstocht met onderweg vier stops waar telkens een kort concert wordt gespeeld. Er wordt gefietst in groepen van max. 50 personen. Het laatste concert van de namiddag is een gezamenlijke voorstelling in de kerk van Sint-Denijs. 

Startpunt: Kerk van Sint-Denijs, Sint-Denijsplaats 3, 8554 Zwevegem

Wie in Zwevegem woont, kan er ook voor kiezen om te starten aan het Guldenspoorpad ter hoogte van El Dorado (Otegemstraat 148b). Van daaruit wordt er onder begeleiding gefietst naar de kerk van Sint-Denijs. Wil je mee fietsen, schrijf je dan hier in. Het vertrekuur voor die tocht wordt later meegedeeld.

Aanmelden tussen 12u30 en 13u15. De drie fietstochten starten, onder begeleiding, om 13u30. Om 14u start het eerste concert op de drie verschillende locaties: 

  • De boomgaard van 't Goet te Breuck in de Bucqstraat
  • B&B De Deugdzonde, Priesterstraat 2
  • Ten Rooden Duifhuize, Moenstraat 10

TICKETS KOPEN (NIET IN ABONNEMENT)

Tickets koop je online of via Ticketservice Kortrijk. Ticketprijzen zijn als volgt: 

  • Studenten of -18 jaar: €7
  • Wild Card, 4x4 kaart of groepstarief (va. 10 personen): €15
  • Voorverkoop: €18
  • Aan de deur: €21 (indien niet uitverkocht)
  • UiTPAS met kansentarief: €5,2 (enkel via Ticketservice Kortrijk)