Speelweefsel in Zwevegem

Wat is speelweefsel?

Speelweefsel is een netwerk dat alle informele en formele (speel)plekken omvat en de routes die deze plekken verbinden. Je kan het concept gebruiken we om kwaliteitsvolle speelruimte en kindgerichte publieke ruimte te realiseren. Door kaarten te maken van de plekken en verbindingen die kinderen vaak gebruiken, wordt het perspectief van kinderen 'ruimtelijk vertaald'. Op die manier kunnen we het bestaande en het gewenste speelweefsel van een gebied uittekenen.

Speelweefsel omvat:

  • formele speelruimte: speelterreinen, speelbossen, jeugdsites,…
  • informele speel- en jeugdvoorzieningen: park, plein, sportcentrum,…
  • de verbindingen daartussen: woonstraten, trage wegen,…

Op stap met Zappie

Vanuit de gemeentediensten worden inspanningen geleverd om het speelweefsel van Zwevegem stap voor stap in kaart te brengen. I.s.m. Stagiaire Chloé Derycke werd hiervoor een eerste speelroute in Zwevegem uitgestippeld.

Deze gezinsvriendelijke wandelroute (4 km) brengt je langs tal van leuke speelplekken in het hart van Zwevegem. We wensen je veel plezier bij het uittesten van onze eerste speelroute.

Laat ons weten hoe jij onze speelroute hebt ervaren via facebook, instagram of e-mail: jeugd@zwevegem.be.

Quote: “We hebben de speelroute uitgeprobeerd. Onze 8-jarige dochter vond het zeer fijn. Ook wij genoten mee. Als rasechte Zwevegemnaar ben ik toch op plaatsjes geweest die ik nog niet of niet meer kende. Het was aangenaam wandelen zonder druk verkeer. Annelies, Stijn en Lotte”

Speelroute op een grondplan