Sporten op het werk

Onderzoek heeft het al meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren in de fysieke en mentale gezondheid van hun werknemers winnen vaak op vele vlakken. Fitte werknemers zijn niet alleen gezonder, ze voelen zich ook beter, hebben minder last van stress en ze zijn minder vaak ziek.

Investeren in fitte werknemers loont. Dat kan op veel manieren, door fruit aan te bieden op het werk, werknemers te stimuleren om de trap te nemen, met de fiets naar het werk te komen… Steeds meer grote ondernemingen geven hun werknemers de kans om te sporten op het werk. Met het actieplan 'Sport op het werk' wil Sport Vlaanderen ook kleine en minder grote ondernemingen de kans geven om hun werknemers meer te laten bewegen en meer aan sport te laten doen op de werkvloer. Sporten op het werk komt niet alleen hun gezondheid ten goede, maar verbetert ook de sfeer op het werk. En daar is iedereen bij gebaat.

Heb je zin om samen met je collega’s te sporten en wil je een aanzet geven naar je werkgever? De sportdienst en Sport Vlaanderen kunnen je hierbij verder helpen. 

Bedrijvensport
Omdat fitte medewerkers de drijfkracht vormen van het team.
Nieuw: brochure plaatselijke bedrijvensportmogelijkheden en Meet en speed Sportpunt