Wegenwerken

Kortrijkstraat

Vanaf woensdag 9 januari wordt de Kortrijkstraat eenrichtingsverkeer.
Men kan van het op- en afrittencomplex E 17 nog via de rotonde Kortrijkstraat/N391 (Q8) de Kortrijkstraat binnen rijden richting centrum. In omgekeerde richting, dus vanuit centrum naar Kortrijk, zal een omleiding ingelegd worden.
--> Komend van de Kerk Zwevegem richting Kortrijk, zal men ter hoogte van de rotonde Kortrijkstraat/Bekaertstraat rechts de Bekaertstraat ingeleid worden tot de rotonde met de Harelbeekstraat (Pizza garden) en dan links de Harelbeekstraat in tot aan de ei-rotonde op de grens met Stasegem. (Harelbeekstraat/N391) en dan zo links naar Kortrijk (Evolis)
--> Vermoedelijke duur van de werken: 4 weken

Rodewilgenstraat Sint-Denijs

Naar aanleiding van werken (rioolaansluiting) zal er op mmandag 25 februari GEEN doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Rodewilgenstraat in Sint-Denijs ter hoogte van het huisnummer 6. Er is een omleiding voorzien via de Koffiestraat, Helkijnstraat, Vierabelen, Boeveriestraat, Moenstraat, Driesstraat, Sint-Denijsplaats.

Werken N391-De Pluim

Na de werken aan de Kortrijkstraat worden de werken aangevat langs de N391 tussen de rotonde met de Kortrijkstraat (Q8) en de ei-rotonde grens Stasegem. (Winkelcomplex). Er zal een doorgang gemaakt worden naar het nieuwe industriecomplex de Pluim langs de N391. Er werd geopteerd voor een maand volledig afsluiten van de N391 i.p.v. twee maanden te werken met alternerend verkeer met verkeerslichten, wat te veel fileleed zou veroorzaken met files tot in Kortrijk. Deze werken zijn voorzien tussen krokus en Pasen.
--> Vermoedelijke duur van de werken: 4 weken

Heraanleg voetpaden (4 maart)

  • James Ensorplein en laatste stuk Constant Permekestraat
  • Gauwelstraat (zijde WZC tot Vierkeerstraat)
  • Moenplaats en Processieweg
  • Gauwelstraat (2° deel overkant)
  • Dalestraat-Driesstraat
  • Meiweg + gedeelte Kappaertstraat.

Start aanleg fietspad Guldensporenpad

De Provincie West-Vlaanderen start op 23 april 2018 met de aanleg van het ontbrekend stuk fietspad tussen de Deerlijkstraat en Otegemstraat.
De werken aan het Guldensporenpad te Zwevegem voorziet in de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad met een breedte van 3 meter over een afstand van 600 meter. Het fietspad zal langs beide kanten, zowel richting Kortrijk als richting Avelgem, aansluiten op de bestaande fietssnelweg, het Guldensporenpad.
De werken aan het fietspad zijn opgesplitst in 3 onderdelen:

  • Deel 1: Herinrichting oversteekplaats Deerlijkstraat
  • Deel 2: Aanleg fietspad tussen de Deerlijkstraat en de Otegemstraat langs Leanderhof
  • Deel 3: Herinrichting oversteekplaats Otegemstraat 

De aannemer der werken is NV Steenhaut uit Deerlijk. De totale kostprijs van de werken bedraagt ca. 360.000 euro, waarvan 115.000 euro door de gemeente Zwevegem wordt betaald.

Start werken

De Provincie West-Vlaanderen gaf de aannemer de toelating om de werken te starten op 23 april 2019. Het einde van de werken is voorzien rond het zomerverlof van 2019, als de weergoden ons goed gezind zijn!
Tijdens de herinrichting van de oversteekplaatsen in de Deerlijkstraat en de Otegemstraat zal een plaatselijke omleiding van toepassing zijn.

 

Contact:
Publieke ruimte - Wegen & infrastructuur
Blokkestraat 29 bus 1 - 8550 Zwevegem
Tel. 0800 1 8550
IkMeld@zwevegem.be  

Vragen of meldingen?