Doe mee met de 10.000 Stappenclash: want elke stap telt!

Gepubliceerd op Donderdag 11 april 2024

Van 1 tot en met 31 mei strijden 173 Vlaamse steden en gemeenten tegen elkaar in de Stappenclash. En ook Zwevegem doet mee! De stad of gemeente die na 1 maand binnen zijn categorie het meeste stappen heeft gezet met alle leden van de groep samen, is de winnaar. Help jij ons naar de overwinning?  

Maar ook inwoners kunnen in de prijzen vallen! Als deelnemend inwoner kan je onder andere kans maken op 1 van de 3 waardebonnen van 50 euro, 1 activity tracker of lokale prijzen. Via loting worden de winnaars bekend gemaakt.

Hoe neem ik deel aan de Stappenclash

Dat kan door vooral veel te wandelen en jouw stappen te registeren op het platform van 10000stappen. 

  • Registreer je gratis op www.10000stappen.be of download de gratis app ‘10.000 stappen’. 
  • Word lid van de groep ‘Zwevegem’. Zo tellen de stappen die jij registreert automatisch mee voor de overwinning. 
  • Tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app. Dat kan door je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit te koppelen of door je dagelijks gezetten stappen handmatig in te geven. 
  • Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk. Volg de tussenstand live op www.10000stappen.be of in de app.

Hou je ook graag je stappen bij op papier? Dan kan je het stappendagboekje downloaden en uitprinten. Misschien kan je zo jouw partner, vriend, collega, ... uitdagen?

Organiseer met je vereniging en win 500 euro

Organiseer als vereniging of organisatie een beweegactie en registreer deze via Uit in Vlaanderen met het label '10 000 stappen'. Eens geregistreerd staat je activiteit in de lijst van mogelijke kanshebbers. Op basis van een aantal criteria (zoals nauwe samenwerking lokaal bestuur-vereniging(en), bereik kwetsbare groepen, originaliteit ...) maakt een lokaal bestuur of vereniging meer kans op het winnen van een prijs