Wie nomineer jij voor de CULTUURAWARDS?

Gepubliceerd op dinsdag 07 maart 2023

Vanaf dit jaar reiken we in Zwevegem 'Cultuurawards’ uit. Hiervoor gaan we op zoek naar culturele initiatieven die écht het verschil hebben gemaakt in en voor Zwevegem tijdens het jaar 2022. 

Welk initiatief was uitzonderlijk op cultureel vlak? Wie of wat was zo creatief dat er niet naast te kijken was? We hebben een Cultuuraward en voorzien ook een Young Talent Cultuuraward, voor jong opkomend talent tot en met 25 jaar die onze gemeente in beweging brengt.

Verschillende fases

  • In een eerste fase (7 maart – 2 april) gaan we via een open oproep op zoek naar mogelijke kanshebbers voor een nominatie. In deze fase zitten we nu.
  • In een tweede fase gaat een vakjury een aantal inzendingen en kanshebbers gaan nomineren. Deze maken dan effectief kans op een cultuuraward!
  • In een derde fase (12 april – 10 mei) kan er gestemd worden via de website op een favoriet.

Save the date!

Op vrijdag 12 mei reiken we de Cultuurawards in het Theatercentrum. Het event start om 19 uur. Hiervoor worden alle genomineerden uitgenodigd en is iedere cultuurliefhebber meer dan welkom.

De jury kiest voor een breed gamma van soorten activiteiten en sectoren en zal volgende criteria meenemen bij de uiteindelijke nominaties:
• Bijzonder en uniek karakter

• Impact voor Zwevegemnaren en de gemeente op zich, maar ook ver daarbuiten

• Creativiteit en durf

• Innovatie

Wie nomineer jij?

Voor welke award heb jij een nominatie?
Ik heb een nominatie voor de:
Jouw nominatie voor de Cultuuraward
Maximaal 3 bestanden.
64 MB limiet.
Toegestane types: jpg, png, jpeg.
Jouw nominatie voor de Youth Talent Cultuuraward
Maximaal 3 bestanden.
64 MB limiet.
Toegestane types: jpg, png, jpeg.
Contactgegevens