Gratis juridisch advies

Iedereen kan terechtkomen in een situatie die juridische vragen of problemen met zich meebrengt. Daarom organiseert het lokaal bestuur Zwevegem iedere 4e dinsdag van de maand gratis juridisch advies op afspraak. Het gratis juridisch advies is toegankelijk voor alle inwoners van Zwevegem. Breng zeker alle documenten mee die met je problemen te maken hebben!

Je kan er terecht voor tal van vragen, over: echtscheidingsgeschillen, onderhoudsgeld, huurproblemen, erfenisrecht, beslag op loon… Het gaat om een eerste advies en bijstand.  De bedoeling is dat je een eerste idee krijgt van je rechten en plichten inzake alle mogelijke juridische materies.

Indien nodig verwijst de jurist je door naar gespecialiseerde diensten (advocaat, notaris, vakbond, sociale of administratieve diensten…). Wanneer een gerechtelijke procedure noodzakelijk blijkt, zal de jurist je doorverwijzen naar een advocaat.

Overzicht data

Dit zijn de data en de uren van het juridisch advies in 2022:

  • Dinsdag 23 Augustus        17.00 - 18.35
  • Dinsdag 27 September     17.00 - 18.35
  • Dinsdag 25 Oktober           17.00 - 18.35
  • Dinsdag 22 November       17.00 - 18.35
  • Dinsdag 27 December       09.00 - 10.35  - let op andere uren.

Maak hier een afspraak

Of maak een afspraak via 056 76 55 75 of samenleving@zwevegem.be (ten laatste de dag voordien) indien het niet lukt via bovenstaande knop.

Dringend? Bel naar de balie

Kan je niet wachten tot de volgende zitdag? Dan kan je ook terecht bij de balie, ook zij bieden nu telefonisch advies aan. Voor eenvoudige kwesties is er ook een chat mogelijk. Surf naar: www.baliewestvlaanderen.be/ik-wens-een-telefonisch-advies