Gratis juridisch advies

Iedereen kan terechtkomen in een situatie die juridische vragen of problemen met zich meebrengt. Daarom organiseert het lokaal bestuur Zwevegem iedere 4e dinsdag van de maand gratis juridisch advies op afspraak. Het gratis juridisch advies is toegankelijk voor alle inwoners van Zwevegem. Breng zeker alle documenten mee die met je problemen te maken hebben!

Je kan er terecht voor tal van vragen, over: echtscheidingsgeschillen, onderhoudsgeld, huurproblemen, erfenisrecht, beslag op loon… Het gaat om een eerste advies en bijstand.  De bedoeling is dat je een eerste idee krijgt van je rechten en plichten inzake alle mogelijke juridische materies.

Indien nodig verwijst de jurist je door naar gespecialiseerde diensten (advocaat, notaris, vakbond, sociale of administratieve diensten…). Wanneer een gerechtelijke procedure noodzakelijk blijkt, zal de jurist je doorverwijzen naar een advocaat.

Overzicht data

De eerstvolgende adviesdagen vinden plaats op dinsdag 26 oktober van 17.00 tot 18.30 uur en  dinsdag 23 november van 17.00 tot 18.30 uur.
Maak een afspraak via 056 76 55 75 of samenleving@zwevegem.be (ten laatste de dag voordien).

Dringend? Bel naar de balie

Kan je niet wachten tot de volgende zitdag? Dan kan je ook terecht bij de balie, ook zij bieden nu telefonisch advies aan. Voor eenvoudige kwesties is er ook een chat mogelijk. Surf naar: www.baliewestvlaanderen.be/ik-wens-een-telefonisch-advies

 

Maak hier een afspraak