Herinrichting kruispunten in centrum Zwevegem

De Kortrijkstraat/Otegemstraat is de voorrangsweg voor alle verkeer. Je kan van de Kortrijkstraat doorrijden naar de Otegemstraat - en omgekeerd - zonder te stoppen. 

Het kruispunt Avelgemstraat/Otegemstraat is heringericht aan de kerk. Wie uit de richting van Avelgem komt, moet aan de Otegemstraat stoppen en voorrang geven. Wie uit de richting van Kortrijk komt, kan rechtstreeks naar de Otegemstraat rijden zonder te stoppen.

Wie uit de Otegemstraat komt en links wil inslaan (richting Avelgem), moet halt houden op de rijweg. Van zodra de rijbaan vrij is van verkeer komende uit de Kortrijkstraat mag de bestuurder links afslaan. Bestuurders komende uit richting Avelgemstraat dienen altijd te stoppen en hebben voortaan geen voorrang meer. 

Ter hoogte van de Blokkestraat kan een keerpunt voor vrachtwagens ervoor zorgen dat minder vrachtverkeer in de Otegemstraat moet rijden.

Een totale herinrichting van het plein Lindelaan/Kwadepoelstraat kan de veiligheid verhogen voor de zwakke weggebruiker en de snelheid luwen van gemotoriseerd verkeer.

Herinrichting van het kruispunt Avelgemstraat/Guido Gezellestraat moet een gevaarlijk punt wegwerken. Een keerpunt kan ervoor zorgen dat gemotoriseerd verkeer niet meer rechtstreeks in de Avelgemstraat kan rijden.

Parkeer- en circulatieplan in kaart