Jeugdbib: van 0 tot 14+

In de jeugdbib vind je boeken voor peuters, kleuters, eerste lezers, verhalen en informatieve boeken van 0 tot 14+. Alle boeken staan per leeftijdscategorie of onderwerp uitgestald. Zo kunnen kinderen gemakkelijk een keuze maken.

Vanaf 0 jaar: Boekstart
Zwevegem is een Boekstartgemeente. Alle kinderen in Zwevegem krijgen op de leeftijd van 6 maanden een babypakket aangeboden via Kind en Gezin. Op de leeftijd van 15 maanden kunnen de ouders een gratis peuterpakket afhalen in de bib. Door vroeg met boekjes te beginnen, ontdekken peuters al heel snel het leesplezier en dat biedt heel wat voordelen op latere leeftijd.

Vanaf 3 jaar: voorleesuurtjes
Kom op vrijdag met je kleuter naar het voorleesuurtje. Om de twee weken wordt er in onze voorleeshoek een verhaaltje voorgelezen, telkens van 15.45 uur tot 16.30 uur. Alle peuters en kleuters die van verhalen houden, zijn welkom!

Snippertassen
In een snippertas vind je boekjes, een knuffel, een spelletje of een film rond een bepaald thema. Dierenplezier, Anna of Jules, je vindt ze allemaal in de snippertas.

Dyslexie en gemakkelijk lezen
Heeft je kind moeite met lezen, dan hebben wij aangepaste boeken. Een bibmedewerker helpt je graag verder.

Boekenzoeker
Weinig inspiratie? De boekenzoeker geeft je op een plezante manier leestips. Voor jongens en meisjes, voor grage en moeilijke lezers.

Fundels en e-boeken
Fundels zijn digitale prentenboeken die je gratis kan lenen op je tablet of smartphone. Inloggen met je mijn bibliotheek–account volstaat. Ook voor beginnende lezers zijn er digitale leesboekjes. Voor de iets oudere kinderen hebben wij e-boeken.