Lui tuinieren maakt Zwevegem kleurrijker

Gepubliceerd op Woensdag 17 april 2024

Op woensdag 17 april werd de derde editie van #ByeByeGazon in Zwevegem gelanceerd. Alle West-Vlaamse gemeenten die deelnemen, tekenden het charter in het Gemeentepunt, in aanwezigheid van campagneboegbeeld Dieter Coppens. De andere deelnemende gemeenten en steden zijn: Brugge, Veurne, Wevelgem, Avelgem en Deerlijk.

Op naar een hittebestendig klimaat

De actie #ByeByeGazon draagt onder meer bij aan een hittebestendiger klimaat. Stop met het wekelijks maaien van tuin en berm en help zo mee aan een groter succesverhaal. Dieter Coppens, natuurliefhebber in hart en nieren, is ambassadeur van de campagne en geeft nuttige tips & tricks.

Dieter Coppens op bezoek in het Gemeentepunt

"Het beste advies is lui tuinieren: kies een stukje tuin uit van minstens 1 m2 en maai het slechts 2 keer per jaar (eind juni en eind september). Voer maaisel af en vul jouw aantal vierkante meters wildere tuin in op de website byebyegazon.be en maak kans op een leuke prijs. Simpel, toch?” zegt Dieter Coppens.

“Met gratis bermbordjes kan je niet alleen je tuin, maar ook je berm laten verruigen voor een fleurige natuurboost," suggereert Dieter Coppens. "De berm is openbaar terrein waardoor de gemeente verantwoordelijk is voor het maaien ervan, tenzij je onze handige bermbordjes gebruikt die je kan ophalen bij het gemeentehuis of in de bibliotheek. "

Website Bye Bye Gazon