Maak kennis met Team Zwevegem!

Campagnebeeld Team Zwevegem

Het lokaal bestuur Zwevegem bestaat uit zowel medewerkers van gemeente als OCMW Zwevegem. Onze 450 collega's werken verspreid over Groot-Zwevegem: de technische dienst, het Gemeentepunt, de bibliotheek, het woonzorgcentrum en de gemeentescholen. Word je ook lid van Team Zwevegem?

Als lokaal bestuur Zwevegem bieden we een ruime waaier aan functies om ervoor te zorgen dat burgers graag wonen, werken & leven in onze gemeente. Groenonderhoud, schoonmaak, organiseren van jeugdactiviteiten, zorgen voor een snuifje cultuur, meewerken aan het welzijn van de burger, de zorg van onze bewoners in het woonzorgcentrum, administratieve ondersteuning, … onze collega’s doen het allemaal. 

Een prikklok voor personeel in het Gemeentepunt

Balans werk-privé

Balans werk-privé staat bij ons hoog op de agenda. We doen er dan ook alles aan om die balans in evenwicht te houden.

Uurrooster

Ben je een pc-werker? Dan werk je volgens een glijdend uurrooster tussen 7 en 19 uur. In de voormiddag, tussen 7 en 13 uur en in de namiddag, tussen 13 en 19 uur, werk je minstens 2 uren. Je bewaakt zelf, via een tijdsregistratiesysteem, je gemiddeld prestatievolume. Ook telewerk behoort tot de optie. Wij bieden de mogelijkheid om wekelijks 1 dag per week thuis te werken. Meer kan mits goedkeuring van je leidinggevende.

Werk je in de technische dienst? Dan werk je volgens een vast uurrooster waarbij je op maandag werkt van 8 tot 16.30 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 8 tot 16 uur. Dagelijks wordt er 30 minuten middagpauze genomen.

Is de zorgsector je meer op het lijf geschreven? Als verpleegkundige of zorgkundige werk je volgens een variabel uurrooster in een cyclus van 4 weken waar bij je drie weken vroegdienst werkt en één week laatdienst. Daarnaast werk je 2 weekends per maand en compenseer je deze uren door een wekelijkse vaste vrije dag. Draag je liever je steentje bij als medewerker schoonmaak of medewerker keuken & catering? Je werkt tevens volgens een variabel uurrooster zowel tijdens de week als tijdens het weekend.

En wat met onze medewerkers in de sector vrije tijd of onze loketdiensten? Zij werken tevens volgens een glijdend uurrooster maar werken omwille van de aard van hun functie ook regelmatig ’s avonds en in het weekend. Deze uren worden vervolgens gecompenseerd via inhaalrust.

Vakantie- en feestdagen

Alle medewerkers, behalve de medewerkers tewerkgesteld in het woonzorgcentrum, beschikken over minstens 30 vakantiedagen en 14 feestdagen. Daarnaast worden er ook jaarlijks 3 brugdagen voorzien.

Tewerkgesteld in het woonzorgcentrum? Je beschikt over minstens 26 vakantiedagen en 11 feestdagen. Werk je binnen een medische of paramedische functie? Vanaf 45 jaar krijg je hierboven ADV-dagen.

Team ATD speelt bubble ball op hun teambuilding in oktober 2021

Opleidingskansen

Omdat we geloven dat onze medewerkers de kracht zijn binnen onze organisatie bieden we een ruime waaier aan opleidingen. Is jouw kennis niet langer up-to-date? Wil je werken aan jouw veerkracht? Interesse in een EHBO-opleiding? We bieden het allemaal.

Net aan de slag bij ons lokaal bestuur? We maken je wegwijs in onze organisatie via een uitgebreid onthaalprogramma waar je de kans krijgt om kennis te maken met ons bestuur, de collega’s, jouw taken, enz.

En om de sfeer binnen elk team te versterken krijgt elk team de kans om jaarlijks een teambuilding te organiseren. Citygolf, escape rooms, volksspelen, fietstocht met picknick, … Het behoort tot de mogelijkheden.

Fietsen van personeel in de fietsenstalling aan het Gemeentepunt

Extralegale voordelen

Je krijgt maaltijdcheques ter waarde van € 8 per 7,6 gepresteerde uren.  De werknemersbijdrage in deze cheque is € 1,09 (het wettelijk minimum).  Het resterende bedrag betaalt de werkgever.  Wij werken met de elektronische maaltijdchequekaart. 

Daarnaast kan je ook genieten van een collectieve hospitalisatieverzekering. Als lokaal bestuur bieden we standaard een uitgebreide formule aan voor onze personeelsleden. Je krijgt tevens de mogelijkheden om jouw gezinsleden mee te verzekeren, weliswaar op eigen kosten.

Op het einde van het jaar krijg je een financiële extra in de vorm van handelsbonnen en ecocheques. Voor een voltijdse medewerker die het volledig jaar werkte gaat het in totaal over 200 euro netto verdeeld over 40 euro handelsbonnen en 160 euro ecocheques. Het bedrag wordt pro rata berekend. Dus werk je halftijds dan ontvang je een totaal van 100 euro netto verdeeld over 40 euro handelsbonnen en 60 euro ecocheques.

Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? De kosten van het bus- en/of treinabonnement wordt volledig terugbetaald. Wie met de fiets naar het werk komt, krijgt een fietsvergoeding van € 0,25 per kilometer met een maximum van 4 verplaatsingen per dag. 

Lokaal bestuur Zwevegem biedt tevens de mogelijkheid tot fietslease. Dit betekent dat je gedurende 4 jaar een fiets huurt en na die 4 jaar de mogelijkheid krijgt om de fiets aan te kopen. Je kunt kiezen uit 48 modellen van stadsfietsen tot sportieve fietsen, zowel elektrisch als niet-elektrisch. Vanuit de werkgever wordt tevens voorzien in een opleg weliswaar als je minstens 50% van het woon-werkverkeer per fiets doet.

Personeelslid van het Gemeentepunt aan het lopen op de looppiste

Beweegstunt

Met beweegstunt willen we onze medewerkers bewust maken van en aanzetten tot een gezonde, sportieve en duurzame levensstijl. Er worden verschillende acties en activiteiten georganiseerd binnen 4 pijlers: bewegen, voeding, welbevinden en welness.

Zo worden er o.a. gratis zwembeurten aangeboden bij LAGO Zwevegem, kan je deelnemen aan gratis sportlessenreeksen (badminton, start to run, …), worden er workshops/infosessies georganiseerd over voeding, welbevinden en welness, … Een leuke afwisseling tijdens jouw werkdag en één van de mogelijkheden om jouw collega’s op een andere manier te leren kennen.

Personeelsleden tijdens de personeelsbarbecue in het Gemeentepunt in 2019

FeeZtcomité

Het feeZtcomité organiseert jaarlijks een aantal vaste activiteiten.

Zo hebben we in het begin van het jaar een personeelsontbijt waar je als personeelslid kan genieten van een buffet met pistolets & koffiekoeken, yoghurt, charcuterie, … Een aanrader waarvoor onze medewerkers graag hun wekker wat vroeger zetten!

In de zomer maken we tijd vrij om in het mooie kader van het Gemeentepunt met zijn allen te genieten van een barbecue die telkens tot in de puntjes verzorgd is door onze medewerkers van de dienst keuken & catering woonzorgcentrum. Om duim en vingers van af te likken!

Kort voor of na de verlofperiode ontvangen we alle medewerkers ook graag voor een personeelsfeest waar je in een ontspannen sfeer een glaasje kunt drinken, een hapje kunt eten, een babbeltje kunt slaan met de collega’s, … meestal tot in de vroege uurtjes.

En tot slot sluiten we het jaar graag af met een Sintfeest voor de medewerkers met kinderen die jonger zijn dan 12 jaar. Elk kind krijgt een geschenk aangeboden door het bestuur, kan ruim kennismaken met Sinterklaas & zijn zwarte pieten en kan zich uitleven in één van de speelparadijzen in de regio.