Maak kennis met Team Zwevegem!

Team Zwevegem

Het lokaal bestuur Zwevegem bestaat uit zowel medewerkers van gemeente als OCMW Zwevegem. Onze 450 collega's werken verspreid over Groot-Zwevegem: de technische dienst, het Gemeentepunt, de bibliotheek, het woonzorgcentrum en de gemeentescholen. 

We bieden een ruime waaier aan functies om ervoor te zorgen dat burgers graag wonen, werken & leven in onze gemeente.

Onderhouden van groen, wegen en gebouwen, organiseren van jeugdactiviteiten, zorgen voor een snuifje cultuur, meewerken aan het welzijn van de burger, zorgen voor de bewoners in het woonzorgcentrum, verzorgen van het loket binnen onze verschillende diensten, … onze collega’s doen het allemaal. 

Work life balans

Balans werk-privé

Balans werk-privé staat bij ons hoog op de agenda. We doen er dan ook alles aan om die balans in evenwicht te houden.

Uurrooster

Ben je een pc-werker? Dan werk je volgens een glijdend uurrooster tussen 7 en 19 uur. In de voormiddag, tussen 7 en 13 uur en in de namiddag, tussen 13 en 19 uur, werk je minstens 2 uren. Je bewaakt zelf, via een tijdsregistratiesysteem, je gemiddeld prestatievolume. Ook telewerk behoort tot de optie. Wij bieden de mogelijkheid om wekelijks 2 dagen per week thuis te werken. 

Werk je in de technische dienst? Dan werk je volgens een vast uurrooster waarbij je op maandag werkt van 8 tot 16.30 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 8 tot 16 uur. Dagelijks wordt er 30 minuten middagpauze genomen.

Is de zorgsector je meer op het lijf geschreven? Als verpleegkundige of zorgkundige werk je volgens een variabel uurrooster in een cyclus van 4 weken waar bij je drie weken vroegdienst werkt en één week laatdienst. Daarnaast werk je 2 weekends per maand en compenseer je deze uren door een wekelijkse vaste vrije dag. Draag je liever je steentje bij als medewerker schoonmaak of medewerker keuken & catering? Je werkt tevens volgens een variabel uurrooster zowel tijdens de week als tijdens het weekend.

En wat met onze medewerkers in de sector vrije tijd of onze loketdiensten? Zij werken tevens volgens een glijdend uurrooster maar werken omwille van de aard van hun functie ook regelmatig ’s avonds en in het weekend. Deze uren worden vervolgens gecompenseerd via inhaalrust.

Vakantie- en feestdagen

Alle medewerkers, behalve de medewerkers tewerkgesteld in het woonzorgcentrum, beschikken over minstens 30 vakantiedagen en 14 feestdagen. Daarnaast worden er ook jaarlijks 3 brugdagen voorzien.

Tewerkgesteld in het woonzorgcentrum? Je beschikt over minstens 26 vakantiedagen en 11 feestdagen. Werk je binnen een medische of paramedische functie? Vanaf 45 jaar krijg je hierboven ADV-dagen.

Groei & ontwikkeling

Omdat we geloven dat onze medewerkers de kracht zijn binnen onze organisatie bieden we een ruime waaier aan groei- en ontwikkelmogelijkheden.

Via het kennisplatform GoodHabitz kan je online trainingen volgen volledig op maat van jouw interesses & competenties. Je bepaalt zelf wat, waar, wanneer en hoe je leert. Andere behoeften dan deze aangeboden via het kennisplatform GoodHabitz? In overleg met je leidinggevende bestaat de mogelijkheid om andere vormingen, trainingen & opleidingen te volgen.

Net aan de slag bij ons lokaal bestuur? We maken je wegwijs in onze organisatie via een uitgebreid onthaalprogramma waar je de kans krijgt om kennis te maken met ons bestuur, de collega’s, jouw taken, enz. Zie je even het bos door de bomen niet meer? Geen zorgen. Je ontvangt tevens een onthaalbrochure waar je alle info achteraf nog eens kunt nalezen.

We investeren niet alleen in jou als individu maar tevens in jou als teamlid. Samenwerken zorgt ervoor dat er een betere sfeer is op het werk, dat je sterker staat, dat je leert van elkaar en dat je finaal persoonlijk kan groeien binnen de organisatie. Jaarlijks krijgt elk team dan ook de kans om het team te versterken via een teambuildingactiviteit: citygolf, escape rooms, fietstocht met picknick, enz. Het behoort tot de mogelijkheden!

Fietsvergoeding

Extralegale voordelen

Je krijgt maaltijdcheques ter waarde van € 8 per 7,6 gepresteerde uren.  De werknemersbijdrage in deze cheque is € 1,09 (het wettelijk minimum).  Het resterende bedrag betaalt de werkgever.  

Daarnaast kan je ook genieten van een collectieve hospitalisatieverzekering. Als lokaal bestuur bieden we standaard een uitgebreide formule aan voor onze personeelsleden. Je krijgt tevens de mogelijkheden om jouw gezinsleden mee te verzekeren, weliswaar op eigen kosten.

Op het einde van het jaar krijg je een financiële extra in de vorm van handelsbonnen en ecocheques. Voor een voltijdse medewerker die het volledig jaar werkte gaat het in totaal over 200 euro netto verdeeld over 40 euro handelsbonnen en 160 euro ecocheques. Het bedrag wordt pro rata berekend. 

Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? De kosten van het bus- en/of treinabonnement wordt volledig terugbetaald. Wie met de fiets naar het werk komt, krijgt een fietsvergoeding van € 0,35 per kilometer met een maximum van 4 verplaatsingen per dag. 

Het lokaal bestuur biedt de mogelijkheid om je eindejaarspremie in te ruilen voor een fietslease. Dit betekent dat je gedurende 3 jaar een fiets huurt en na die 3 jaar de mogelijkheid krijgt om de fiets aan te kopen. 

We zijn aangesloten bij de GSD-V, gemeenschappelijke sociale dienst Vlaanderen.  Bij de GSD-V kan je terecht voor:

  • Premies n.a.v. geboorte, huwelijk of wettelijk samenwonen, overlijden, pensioen, …
  • Tussenkomst in medische en paramedische kosten, zowel voor jezelf als voor je gezin
  • Financiële steunverlening voor als het even wat moeilijker gaat
  • Pluspas, een kaart waarmee je voordeliger tickets kan aankopen voor pretparken, cinema, tentoonstellingen, maar ook aankoopbons voor kledingwinkels, dienstverlening, enz.
  • Pollen, een vakantiedienst met voordelige vakanties en een vakantiepremie voor kinderen
  • Informatie, bijstand, doorverwijzing
Beweegstunt

Wel in je vel

Met ons gezondheidsprogamma ‘Wel in je vel’  willen we je bewust maken van en aanzetten tot een gezonde, sportieve en duurzame levensstijl. Er worden verschillende acties en activiteiten georganiseerd binnen 3 pijlers: mood, move en food. We behaalden met ons programma de tweede plaats op de Telewel Awards van Logo Leieland in 2022. Binnen het programma willen we activiteiten organiseren om het algemeen welzijn van onze medewerkers te vergroten.

Zo kan je onder andere deelnemen aan gratis sportlessenreeksen (badminton, spinning, BBB, …), worden er workshops/infosessies georganiseerd over voeding, welbevinden en welness en nemen we elk jaar deel aan een wandelchallenge waarbij we in kleine teams een virtuele wanteltocht maken. Kortom, we zorgen voor leuke afwisseling tijdens jouw werkdag!

FeeZtcomité

FeeZtcomité

Je collega's leren kennen buiten het werk? Het feeZtcomité organiseert activiteiten zoals een personeelsontbijt, barbecue, personeelsfeest, afterwork drink, ...

Tijdens deze activiteiten zetten we in op beleving zodat je jou betrokken en gewaardeerd voelt.