Tips om duurzaam & toegankelijk te organiseren

De dienst evenementen biedt organisatoren van activiteiten graag ondersteuning in het organiseren van een toegankelijk en duurzaam evenement. Daarom biedt de dienst onderstaande werkdocumenten aan, opgedeeld in verschillende thema's met een opsomming van handige weetjes, tips, wist-je-datjes, ... 

Je kan de werkdocumenten gebruiken als hulplijst tijdens je vergadering. Er zijn blanco pagina's voorzien voor notities. De documenten zijn downloadbaar als pdf of je kan ze uitprinten en meteen je idee├źn neerschrijven. 

Duurzaam organiseren

De gemeente Zwevegem trekt de kaart van de duurzaamheid met de bedoeling de levenskwaliteit in de samenleving op zowel economisch, sociaal als ecologisch vlak te optimaliseren. In de overtuiging dat vrijetijdsbesteding en duurzaamheid hand in hand gaan, willen we organisatoren helpen om deze uitdaging mee vorm te geven.

Download de brochure 'Duurzaam Organiseren'

Toegankelijk organiseren

Daarnaast wil het lokaal bestuur iedereen warm maken om toegankelijk te organiseren. We hebben het niet over personen met een (tijdelijke) beperking maar ook over mensen met een kinderwagen, kwetsbare gezinnen of ouderen in het algemeen. 

Download de brochure 'Toegankelijk Organiseren'