Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Zwevegem is een netwerk van verschillende organisaties die informatie en ondersteuning bieden aan (aanstaande) gezinnen met kinderen.  Je vindt er een antwoord op elke mogelijke vraag over je gezin, van zwangerschap tot puberteit. Zoek je informatie over kraamzorg, kinderopvang, speelpleinwerking, scholen, kinderoppas, en nog veel meer? De medewerkers van Huis van het Kind zoeken het voor jou op en verwijzen je indien nodig door naar de juiste plek! 

Huis van het Kind biedt antwoorden op jouw vragen

Elke ontwikkelingsfase brengt andere (kleine en grote) vragen met zich mee. In het Huis van het Kind kan je terecht voor één of meerdere gesprekken met een ervaren opvoedingsconsulent. Samen met jou wordt gezocht naar een antwoord op je vraag. Deze gesprekken kunnen zowel overdag als 's avonds doorgaan maar steeds op afspraak. 

In het consultatiebureau meet en weegt een vrijwilliger jouw baby of peuter. Vervolgens bespreekt de verpleegkundige van Kind&Gezin de verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van je kindje. Indien nodig wordt een vaccin toegediend. Hierna onderzoekt de arts de groei en de ontwikkeling van je kindje. 

Het Huis van het Kind organiseert ook regelmatig boeiende infoavonden met ervaren sprekers over o.a. faalangst, pesten, slaapstoornissen en vele andere thema's. We bieden een zinvolle tijdsbesteding voor geëngageerde vrijwilligers met een hart voor gezinnen.

Je bent van harte welkom in ons Huis!

Contactgegevens

Theophiel Toyeplein 9A
8550 Zwevegem
0471 61 64 48
huisvanhetkind@zwevegem.be 
www.huisvanhetkindzwevegem.be

Openingsuren

GEDURENDE DE VERLOFPERIODE IS HET ONTHAAL  VAN HET HUIS VAN HET KIND GESLOTEN VAN 29/07 TOT EN MET 17/08.
VOOR DRINGENDE ZAKEN KUNT U DAN TIJDELIJK TERECHT BIJ DE DIENST SAMENLEVING: 056 76 55 75.

TIJDENS DEZE PERIODE IS HET NIET MOGELIJK OM BONZ AF TE HALEN.

DINSDAG:       13u30 - 18u
WOENSDAG:    9u - 13u
VRIJDAG:        13u30 - 17u
ELKE EERSTE ZATERDAG VAN DE MAAND: 10u - 12u

Logo Huis van het Kind Zwevegem