Huis van het Kind

Tijdens de grote vakantie is het Huis van het Kind gesloten vanaf 22 juli  tot en met 18 augustus.

Nieuwe openingsuren vanaf 9 januari 2024

Maandag :    09u00 - 12u30

Dinsdag:       13u30 - 17u30

Woensdag:    09u00 - 12u30

 

Het Huis van het Kind Zwevegem is een netwerk van verschillende organisaties die informatie en ondersteuning bieden aan (aanstaande) gezinnen met kinderen.  Je vindt er een antwoord op elke mogelijke vraag over je gezin, van zwangerschap tot puberteit. Zoek je informatie over kraamzorg, kinderopvang, speelpleinwerking, scholen, kinderoppas, en nog veel meer? De medewerkers van Huis van het Kind zoeken het voor jou op en verwijzen je indien nodig door naar de juiste plek! 

Huis van het Kind biedt antwoorden op jouw vragen

Elke ontwikkelingsfase brengt andere (kleine en grote) vragen met zich mee. In het Huis van het Kind kan je terecht voor één of meerdere gesprekken met een ervaren opvoedingsconsulent. Samen met jou wordt gezocht naar een antwoord op je vraag. Deze gesprekken kunnen zowel overdag als 's avonds doorgaan maar steeds op afspraak. 

In het consultatiebureau meet en weegt een vrijwilliger jouw baby of peuter. Vervolgens bespreekt de verpleegkundige van Kind&Gezin de verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van je kindje. Indien nodig wordt een vaccin toegediend. Hierna onderzoekt de arts de groei en de ontwikkeling van je kindje. --> Heb je vragen over je afspraak, of wil je je afspraak bij Kind&Gezin annuleren of verplaatsen, dan kan dit via de Kind&Gezin lijn: 078 150 100

Het Huis van het Kind organiseert ook regelmatig boeiende infoavonden met ervaren sprekers over o.a. faalangst, pesten, slaapstoornissen en vele andere thema's. We bieden een zinvolle tijdsbesteding voor geëngageerde vrijwilligers met een hart voor gezinnen.

Je bent van harte welkom in ons Huis!

Download de infobundel van Huis van het Kind (pdf)

Contactgegevens Huis van het Kind

Theophiel Toyeplein 9A

8550 Zwevegem

0471 61 64 48

huisvanhetkind@zwevegem.be 

www.huisvanhetkindzwevegem.be 

Contactgegevens consultatiebureau Kind & Gezin: 078 150.100

Logo Huis van het Kind Zwevegem