Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Zwevegem is een netwerk van verschillende organisaties die informatie en ondersteuning bieden aan (aanstaande) gezinnen met kinderen.  Je vindt er een antwoord op elke mogelijke vraag over je gezin, van zwangerschap tot puberteit. Zoek je informatie over kraamzorg, kinderopvang, speelpleinwerking, scholen, kinderoppas, en nog veel meer? De medewerkers van Huis van het Kind zoeken het voor jou op en verwijzen je indien nodig door naar de juiste plek! 

Huis van het Kind biedt antwoorden op jouw vragen

Elke ontwikkelingsfase brengt andere (kleine en grote) vragen met zich mee. In het Huis van het Kind kan je terecht voor één of meerdere gesprekken met een ervaren opvoedingsconsulent. Samen met jou wordt gezocht naar een antwoord op je vraag. Deze gesprekken kunnen zowel overdag als 's avonds doorgaan maar steeds op afspraak. 

In het consultatiebureau meet en weegt een vrijwilliger jouw baby of peuter. Vervolgens bespreekt de verpleegkundige van Kind&Gezin de verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van je kindje. Indien nodig wordt een vaccin toegediend. Hierna onderzoekt de arts de groei en de ontwikkeling van je kindje. 

Het Huis van het Kind organiseert ook regelmatig boeiende infoavonden met ervaren sprekers over o.a. faalangst, pesten, slaapstoornissen en vele andere thema's. We bieden een zinvolle tijdsbesteding voor geëngageerde vrijwilligers met een hart voor gezinnen.

Je bent van harte welkom in ons Huis!

Contactgegevens

Theophiel Toyeplein 9A
8550 Zwevegem
0471 61 64 48
huisvanhetkind@zwevegem.be 
www.huisvanhetkindzwevegem.be

Openingsuren

DINSDAG: 13u30 - 18u
WOENSDAG: 9u - 13u
VRIJDAG: 13u30 - 17u
ELKE EERSTE ZATERDAG VAN DE MAAND: 10u - 12u


Wij zijn Griet en Lena van Huis Van Het kind.  Huis van het Kind is een netwerk van verschillende organisaties waar je terecht kan met vragen over jouw gezin, van zwangerschap tot puberteit. Wij bieden ondersteuning aan (aanstaande) gezinnen met kinderen. Zoek je informatie over kraamzorg, opvoeding, gezondheid, ontmoeting, kinderopvang, scholen, kinderoppas en nog veel meer? Dan helpt Huis van het Kind samen met jou een antwoord te bieden of indien nodig door te verwijzen naar de juiste partner. 

Via deze bevraging willen we te weten komen of je Huis van het Kind al kent en wat Huis van het Kind voor jou kan betekenen. 
 Alvast bedankt om deze bevraging in te vullen.

* Verplicht in te vullen

banner huis van het kind, een bloem met een gezicht die lacht.