Vrijwilliger Vrijwilligt

Vrijwilligers vormen een waardevolle aanvulling bij de uiteenlopende taken die we als lokaal bestuur hebben. Samenwerken met enthousiaste vrijwilligers maakt van de gemeente een diverse, bruisende plaats waar iedereen zich thuis voelt.

Als vrijwilliger krijg je een plekje in de dagelijkse werking van verschillende gemeentediensten. Door deze grote verscheidenheid aan vrijwilligersopdrachten is een coherente aanpak noodzakelijk. Je kan rekenen op een deskundige ondersteuning aan de hand van een intern vrijwilligersbeleid.

Het beleid reikt handvaten aan de diensten voor kwalitatieve omgang met vrijwilligers en stelt het welbevinden van de vrijwilliger voorop. We zorgen voor duidelijke communicatie, voorzien de nodige verzekeringen en waarderen onze eigen vrijwilligers op gepaste momenten.

Vrijwilligerswerk op maat

Iedereen krijgt de kans om vrijwilligerswerk op maat te doen. We willen dan ook dat onze vrijwilligersgroep een weerspiegelig is van de diversiteit binnen de gemeente. We vertrekken uit eigen interesses, talenten en competenties en houden rekening met de mogelijkheden binnen het vrijwilligersaanbod. 

Ieder type vrijwilliger is belangrijk. Zowel de vrijwilliger die zich op regelmatige basis engageert als de vrijwilliger die zich af en toe inzet, wordt in zijn engagement gewaardeerd, begeleid en ondersteund.

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Een vrijwilliger kiest voor een engagement binnen het lokale bestuur Zwevegem. Die inzet helpt mee de doelstellingen te realiseren en wordt door de diensten sterk gewaardeerd.