Lokaal picknicken of barbecueën

In Zwevegem en alle deelgemeenten kan je deze zomer op verschillende gezellige locaties gaan picknicken. Spreek af met familie en/of vrienden en geniet van het uitzicht.  Je kan je eigen picknickmand meenemen of via  https://www.seizoenskrat.be/picknickkrat een picknickpakket met lokale producten bestellen die de dag zelf wordt afgeleverd in de door jouw uitgekozen picknickkast. En wist je dat je op sommige locaties ook kan barbecueën? Het foldertje met een overzicht van de picknickplaatsen vind je hier terug.

Op de picknickplaatsen kan je heel wat Instagramwaardige foto's nemen, zeker bij zonsondergang.... Deel jij jouw picknick- of barbecuefoto online? Tag ons gerust met @gemeentezwevegem of gebruik de hashtag #igzwevegem of #zwevegempicknickt. We zijn benieuwd naar jullie foto's!

Ontdek alle picknickplaatsen

Zwevegem
Europaplein - Twee boombanken
Ensorplein (Kappaert) - Drie picknicktafels en een publieke barbecue
Gemeentepunt (achter Bekaertrestaurant, oprit Bekaplein) - Twee picknicktafels en een picknickkast

Heestert
Kleiputten Kwadestraat - Drie picknicktafels
Speelplein Wijk De Vlaminck - Drie picknicktafels en een picknickkast

Moen
Millenniumpark - Drie picknicktafels, een picknickkast en een publieke barbecue

Otegem
Surremontbos - Drie picknicktafels, een picknickkast en een publieke barbecue

Sint-Denijs
Picknickweide Brucqstraat - Drie picknicktafels en een picknickkast
Kerkeberg - Drie picknicktafels   

Bestel een picknickpakket

Reserveren
Een picknick organiseren maar geen zin om zelf een maaltijd te voorzien? Via https://www.seizoenskrat.be/picknickkrat kan je een picknickkrat bestellen met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, datum, locatie en het aantal personen. Reserveer je pakket minstens drie dagen voor je geplande activiteit. Twee uur voor afspraak ontvang je een code via sms waarmee je het cijferslot van de picknickkast kan ontgrendelen. Steek na je picknick of barbecue al het leeggoed in het kratje en berg op in de kast. Vergeet de kast niet terug op slot te doen!

Naast al het lekkers bevat een pakket ook bestek, borden en glazen. 

Opgelet! Een picknickpakket afhalen kan enkel op de picknickplaatsen waar ook een picknickkast is geïnstalleerd. Mogelijke locaties: Gemeentepunt Zwevegem, Speelplein Wijk De Vlaminck Heestert, Millenniumpark Moen, Picknickweide Brucqstraat Sint-Denijs en het Surremontbos Otegem.

Smullen maar!
De inhoud van een picknickpakket zit boordevol lokale producten, recht van bij de boer. www.seizoenskrat.be wil je kennis laten maken met (h)eerlijke lokale producten met de nadruk op kwaliteit en versheid. Je hebt keuze uit verschillende arrangementen: van basis tot bourgondisch, en er is ook een kinderpakket. 

 

Publieke barbecues

Waar en wanneer?
Deze zomer kan je vanaf 1 april tot en met 30 september van 11 tot uiterlijk 22 uur barbecueën op een unieke locatie in Groot-Zwevegem. Je vindt een publieke barbecue in het Millenniumpark Moen, Surremontbos Otegem en op het Ensorplein in Zwevegem.

Reserveren
Een barbecue reserveren kan via mail naar evenementen@zwevegem.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, datum en de locatie. Je reserveert de barbecue minstens drie dagen voor je geplande activiteit. Als je reservatie aanvaard is, ontvang je de code van het cijferslot om de barbecue te ontgrendelen en nadien af te sluiten. Op voorhand al eens controleren welke barbecues nog vrij zijn? Dat kan via https://webshopzwevegem.recreatex.be (Zaalreservatie - Locatie: "BBQ-plaatsen").

Gebruik en onderhoud

 • De barbecue staat klaar, maar de rest moet je zelf meenemen. Houtskool, aanmaakblokjes, reinigingsproducten voor het rooster... zijn niet voorzien door de gemeente. 
 • Brandversnellers en en het gebruik van sprokkelhout is niet toegelaten!
 • Let op de windrichting in functie van hinder en overlast van de buurt of passanten.
 • Blijf bij het vuur tot het volledig gedoofd is.
 • Maak de barbecueroosters schoon na gebruik.
 • Verwijder de uitgedoofde asresten en neem al je afval mee naar huis. Laat de omgeving proper achter!
 • Zorg voor een brandblusapparaat of water als blusmogelijkheid.
 • Sluit na gebruik de barbecue af met een hangslot.
 • Bij schade of niet proper achter laten van de barbecue of omgeving zal 50 euro aan de gebruikers aangerekend worden.
 • De gemeente kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongevallen.
 • Bij nood bel het nummer 112.

Het is verboden om:

 • De barbecue te gebruiken voor commerciële doeleinden
 • Tenten of luifels te plaatsen
 • Versterkte muziek af te spelen
 • Vuur te maken op de grond

Coronamaatregelen

Neem je eigen handgel mee en respecteer de sociale afstand.

Lees hier het gebruikersreglement