Waterrecreatie in Zwevegem

Zwevegem heeft uitdagende mogelijkheden voor de liefhebbers van waterrecreatie. En dit voor zowel watersportrecreanten als voor getrainde sportlui. Ontdek ze allemaal!

Transfo Zwevegem en kanaal Bossuit-Kortrijk

Nabij de Transfosite en de La Flandre brug kan je kajakken, kanoën, suppen of sup-yoga ontdekken op het kanaal en dit met zicht op de voormalige industriële elektriciteitscentrale. Bij drie organisaties is er initiatie mogelijk: de kajakclub KSKZ en de avonturenorganisatie Oenanthe. Bij de laatste 2 genoemde organisaties kan je ook huren zonder begeleider. En wist je dat je op de Transfosite ook een aquapiste hebt en je materiaal kan huren voor verschillende waterspelen? Denk aan de mensengrote waterballen, een raftboot of de aqua hindernissenbaan.

Duiksport

De vroegere stookolietank op de Transfosite werd omgebouwd naar een duiktank. De duiktank heeft een diameter van 20 meter en een diepte van 15 meter, inclusief tussenplatforms op verschillende dieptes. Je kan er als ervaren en als amateurduiker terecht. Wens je een opleiding of een geleid bezoek? Surf naar www.duiktank.be. Duiken kan ook in het Lago zwembad, waar de beweegbare bodem traploos verstelbaar is tot 3 meter diepte.

Lago Club Zwevegem Fitpunt

In Lago Club Fitpunt kan je naast duiken ook baantjes trekken in het 25-meter bad, waterpret beleven met je kinderen in het peuterbad of genieten in de warme lagune met hydromassage of de sauna. In de zomer zijn er ook waterattracties beschikbaar op de ligweide. Allerlei combinatietickets met fitness of andere hippe sportvormen zijn mogelijk. Bekijk zeker de website van Lago eens: www.lagoclub.be/zwevegem.

Zwemmen in het kanaal

Openbaar zwemmen in het kanaal is verboden! De Vlaamse Waterweg gaf het lokaal bestuur Zwevegem een vergunning om buiten de vaarturen en conform de voorwaarden clubtrainingen zwemmen te organiseren. Mits een kanaalzwemlidmaatschap bij de exploitant No Limit Team Zwevegem is deelname aan de trainingen mogelijk. 

Hengelen of bootje varen

Met een vispas is het mogelijk om op verschillende plaatsen op het kanaal te hengelen. Meer informatie over een vispas (of een visverlof) vind je hier: www.natuurenbos.be/visverlof.  

Voor pleziervaartboten is er een aanlegsteiger beschikbaar ter hoogte van de La Flandre brug, nabij het centrum van Zwevegem.

Olympisch talent in Zwevegem

Wist je dat 11 olympiërs opgeleid werden in Zwevegem (waarvan 6 uit de kajaken zwemsport) en ons land mochten verdedigen op de olympische spelen?

Ga terug naar het volledig toeristisch aanbod