Proeven

Educatief bedrijfsbezoek Hof 't Klokhuis

Hof 't Klokhuis nodigt je uit om deel te nemen aan hun educatief programma, afgestemd op verschillende leeftijden. Voor personen vanaf 12 jaar biedt 't Hof Klokhuis een boeiende uitleg over biologische fruitteelt, milieuvriendelijke methoden voor insectenbestrijding en het fascinerende leven van de bijen. Tijdens je bezoek ontdek je de ruimte waar het lokaal fruitsap wordt ingeblikt met behulp van de blikkenafvullijn. Je leert ook alles over apitherapie, ofwel het genezen met behulp van bijenproducten. Verwen je smaakpapillen met een proeverij van de heerlijke vruchtensappen. 

Voor bezoekers jonger dan 12 jaar is er een speciaal educatief parcours beschikbaar. Kinderen maken op die manier kennis met het bedrijf en de boomgaard en kunnen deelnemen aan leerzame activiteiten, inclusief proeverijen.

    Vinkestraat 7, 8554 Sint-Denijs
    Voor elke leeftijd een aangepast programma
    hoftklokhuis@hotmail.com
    056 45 79 20 / 0471 44 11 68
    www.hoftklokhuis.be 

Brouwerijbezoek met degustatie bij Brouwerij Alvinne

Al eens van een foeder geproefd? Een brouwerij bezocht waar glimmend inox en eiken vaten alomtegenwoordig zijn? Waar je traditionele Belgische bieren en Vlaamse zure bieren van gemengde gisting kan proeven? Dan moet je bij Brouwerij Alvinne zijn. Je krijgt een rondleiding door de brouwerij en een degustatie.

    Vaartstraat 4a, 8552 Moen
    Voor bierliefhebbers die graag biercultuur exploreren
    glenn@alvinne.be
    0486 55 53 14
    www.alvinne.be

Rondleiding en bierdegustatie in De Circus Brouwerij

Verneem alles over het brouwproces en de verschillende bierstijlen van de Circus Brouwerij met een rondleiding gevolgd door een degustatie met tapasplank. 

    Transfo Zwevegem, Transfostraat 28, 8550 Zwevegem
    Voor volwassenen, ook een programma voor kinderen mogelijk
    info@circusbrouwerij.be
    0499 88 72 36
    www.circusbrouwerij.be

Rondleiding en wijndegustatie op Wijndomein Beerbosch

De rondleiding start met een wandeling in de wijngaard. Daar maak je kennis met de groeicyclus en het onderhoud van een wijnstok. Je wordt ondergedompeld in het verhaal van Beerbosch en de Belgische wijncultuur. Daarna volgt een blik achter de schermen in het wijnhuis en verneem je hoe de wijnen worden gemaakt. Tijdens dit bezoek worden verschillende wijnen gedegusteerd. 

    Zandbeekstraat 44, 8554 Sint-Denijs
    Elke wijnliefhebber of enthousiasteling die ondergedompeld wil worden in de Belgische wijncultuur. 
    info@beerbosch.be
    0471 92 46 87