In de kijker

Campagne: blijven fietsen allemaal!
Tijdens de lockdown zijn we met z’n allen massaal beginnen fietsen. Een positief gevolg van de coronacrisis! De Vlaming heeft zijn fiets ontdekt. Niet alleen om te ontspannen, maar ook voor functionele verplaatsingen, zoals boodschappen doen.
Gewoon Geestig - Bewegen is gezond
Met gewoon geestig willen we mensen samenbrengen om op een actieve, bewegende manier aan een verbeterde psychische én fysieke gezondheid te werken, o.l.v. een psycholoog.
Vechtsportdag 2020
De sportdiensten van Zwevegem en Kortrijk organiseren dit event voor de tweede keer samen met hun vechtsportclubs en Sport Vlaanderen. Kom op zondag 8 september proeven van iaido, jodo, Brazilian en traditionele jiujitsu, judo, karate, kick-thaiboks, olympisch schermen, taekwondo en worstelen.
SportiG
Heb je een verstandelijke, mentale of fysieke beperking of ASS en ben je wel sportief? Dan is SportiG iets voor jou!
SportiG biedt je de kans om kennis te maken met allerlei sportdisciplines.
Sportieflex
Sportieflex help je, samen met de gemeente Zwevegem naar een sportieve, gezonde uitdaging. Sportieflex is een nieuw initiatief dat midden augustus wordt gelanceerd.
Bedrijvensport
Omdat fitte medewerkers de drijfkracht vormen van het team.
Nieuw: brochure plaatselijke bedrijvensportmogelijkheden en Meet en speed Sportpunt
Transfo Raid
Een raid, gebaseerd op teamspirit en avontuur, met lopen, kajak en mountainbike. Voor elk duo die van een sportieve uitdaging houdt.
September: Maand van de sportclub en duurzame beweging #Sportersbelevenmeer #Zwevegem.
SportKompas
Het lokaal bestuur zal kinderen uit het derde en vierde leerjaar screenen met de bedoeling hen te oriënteren in de richting van een duurzame sportkeuze.


#blijfsporten
10 praktische richtlijnen voor veilig bewegen, trainen en sporten tijdens de coronaperiode.
Seniorensport
De gemeente plaatst deze legislatuur de sport voor ongebonden senioren extra in de kijker (ongebonden = niet aangesloten bij een sportwerking). Hiermee wenst ze een antwoord te bieden op vragen van deze senioren.
Sporten op het werk
Onderzoek heeft het al meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren in de fysieke en mentale gezondheid van hun werknemers winnen vaak op vele vlakken. Fitte werknemers zijn niet alleen gezonder, ze voelen zich ook beter, hebben minder last van stress en ze zijn minder vaak ziek.
Vakantiewerkingen
Ben je op zoek naar een leuke invulling van je vakantie dan vind je hier zeker wat je zoekt. 

Activiteiten

Start to Run
een eenvoudige manier om fit te blijven én je goed te voelen
G-sport in Zwevegem
Met dit platform willen we sport toegankelijk maken voor iedereen die omwille van een beperking, stoornis, handicap, een psychisch of gedragsprobleem niet kan aansluiten bij het reguliere sportaanbod
#Sportersbelevenmeer #Zwevegem
We willen graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #Sportersbelevenmeer.

Dienstverlening