15/01 | Nijghse Vrouwen

MUZIEK
nijghsevrouwen

Nijghse Vrouwen

Vier fameuze zangeressen brengen de parels van Lennaert Nijgh

Lennaert Nijgh is een van de meest bepalende tekstschrijvers van het Nederlandstalige lied. Zijn naam klinkt als een klok als tekstleverancier voor Boudewijn de Groot en ook voor Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Liesbeth List …. Parels als ‘Verdronken Vlinder’, ‘Testament’, ‘Land van Waas en Maal’, ‘Meneer de president, welterusten’, ‘Prikkebeen’ …  komen uit zijn pen. Voor Rob De Nijs schreef hij ‘Malle Babbe’ (op muziek van Boudewijn de Groot). Voor Shaffy & List schreef hij ‘De Pastorale’.

In 1969 trouwde Lennaert met de zangeres Astrid de Backer die zijn familienaam overnam. Voor haar schreef hij de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Die zelfde Astrid Nijgh is de draaischijf van het project Nijghse Vrouwen, waarmee ze door Vlaanderen trekt.

Samen met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk grabbelt Astrid Nijgh in het oeverloze en overheerlijke repertoire van ‘meneer’ Nijgh. Ze halen er voor de hand liggende klassiekers als ‘Beneden alle peil’, ‘Jan Klaassen’, ‘Avond’ of ‘Aan de andere kant van de heuvels’ uit maar ook enkele vergeten juweeltjes.



Tickets en info

15 januari 2022

Theatercentrum Zwevegem - Otegemstraat 18A

Losse ticketprijs € 15

Deuren 19:15

Start voorstelling 20:00

Tickets

Genieten van een voordelig tarief? Koop een cultureel abonnement aan!

Je kan genieten van een voordelig tarief bij aankoop van tickets voor 4 voorstellingen van het cultureel seizoen in het Theatercentrum. Kies en mix de voorstellingen die u het meest liggen via de ticketlink! 

  • 4 voorstellingen: € 49
  • per voorstelling extra*: € 12,25 i.p.v. €15
  • BELANGRIJK: log steeds met dezelfde gegevens in via onze webshop zodat je ten alle tijde kan genieten van het voordelig tarief.

* er zijn in totaal 6 voorstellingen

Meer info via cultuur@zwevegem.be