12/02 | Leen Demare & Filip Osselaer 'Herbeleef de 70's'

MUZIEK / LEZING

Leen Demare & Filip Osselaer | Herbeleef de 70's

The seventies brachten glitter en glamour, spuuglelijk oranje behang en paarse broeken met olifantenpijpen. De glamrock deed zijn intrede met Mud, Sweet en The Rubettes en Saturday Night Fever was niet minder dan een revelatie.

Televisie werd in die tijd een onwrikbaar en vast onderdeel van het meubilair. Vlaanderen verhuisde naar binnen. 

Lucien Van Impe won de Tour De France en iedereen supporterde mee in de huiskamer. Armand Pien verblijdde ons met zijn dagelijkse weerpraatje en talloze shows en series boden inkijk in de American way of life. 

The sixties waren pas definitief voorbij toen de eerste oliecrisis uitbrak en we noodgedwongen op zondag de auto inruilden voor de fiets. Toen was dat nog een achteruitgang… De wereld aanschouwde in totale verbijstering de ondergang van de VS in Vietnam en president Nixon bleek niet meer dan een ordinaire leugenaar. Toen was dat nog opzienbarend.

De jaren zeventig begonnen dan ook vrij onschuldig met groene parka’s, gezellige familieavonden rond het fonduestel maar eindigden grimmig met mijnsluitingen, werkloosheid, Thatcher, de eerste van een eindeloze reeks regeringen met Wilfried Martens. Op het eind van het decennium brak de punk door. Punk gaf de gevestigde waarden een dreun in drieminutensongs.  No Future en God Save The Queen.

De wereld en de mens werden ruimschoots volwassen in de seventies.

Tickets en info

12 februari 2022

Theatercentrum Zwevegem - Otegemstraat 18A

Losse ticketprijs € 15

Deuren 19:15

Start voorstelling 20:00

Tickets

Genieten van een voordelig tarief? Koop een cultureel abonnement aan!

Je kan genieten van een voordelig tarief bij aankoop van tickets voor 4 voorstellingen van het cultureel seizoen in het Theatercentrum. Kies en mix de voorstellingen die u het meest liggen via de ticketlink! 

  • 4 voorstellingen: € 49
  • per voorstelling extra*: € 12,25 i.p.v. €15
  • BELANGRIJK: log steeds met dezelfde gegevens in via onze webshop zodat je ten alle tijde kan genieten van het voordelig tarief.

* er zijn in totaal 6 voorstellingen

Meer info via cultuur@zwevegem.be