Buitenschoolse kinderopvang

De kinderopvang op woensdagnamiddag start om 13 uur, aansluitend op de naschoolse opvang van de school, en eindigt om 18 uur. Enkel met schriftelijke toestemming van de ouders kan het kind zelfstandig de opvang verlaten of worden afgehaald door anderen.

Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen kan in de opvang blijven als dat nodig is. Om organisatorische redenen vragen we wel om vooraf te verwittigen indien je gebruik wil maken van het busvervoer. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 59 80. Het busvervoer is enkel voor locaties waar er ter plaatse geen opvang georganiseerd wordt (Gemeentescholen Knokke, T’ Winckling en Vrije Basisschool Otegem).

Door deel te nemen aan de opvang op woensdagnamiddag ga je akkoord met het huishoudelijk regelment 2020-2021 van de kinderopvang. Meer info over de woensdagnamiddagopvang vindt u ook in deze brief.

Locaties buitenschoolse kinderopvang op woensdagnamiddag

In Groot-Zwevegem zijn er dit jaar 7 locaties waar opvang op woensdagnamiddag voorzien wordt. Alle kleuters van de gemeentescholen vestiging Kouter, T’ Winckling, Knokke en GO! Basisschool De Windroos worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging Kouter. De kinderen van T’ Winckling en Knokke worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van De Windroos gaan te voet onder begeleiding.

Alle lagere schoolkinderen van de gemeentescholen vestiging Kouter, Groene Kouter, Knokke en GO! Basisschool De Windroos worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging De Groene Kouter. De kinderen van Knokke worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van De Windroos en de Kouter gaan te voet onder begeleiding.

Alle kinderen van Gemeenteschool De Klim-Op en Vrije Basisschool Kappaert worden opgevangen in Vrije Basisschool Kappaert. De kinderen van De Klim-Op gaan te voet onder begeleiding naar de Kappaert.

Alle kinderen van Vrije Basisschool Otegem en Gemeenteschool Heestert worden opgevangen in Gemeenteschool Heestert. De kinderen van Otegem worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht.

Alle kinderen van de Vrije Centrumschool worden opgevangen in de Vrije Centrumschool.

Alle kinderen van Gemeenteschool Sint-Denijs worden opgevangen in Gemeenteschool Sint-Denijs.

Alle kinderen van Vrije Basisschool Moen worden opgevangen in Vrije Basisschool Moen.

Kostprijs

Voor de woensdagnamiddag opvang is er een tarief van 0.75 cent per begonnen half uur. Voor de gemeentescholen Heestert, Sint-Denijs, Kouterschool en Groene Kouter loopt de eerste periode van 0,75 cent van 11.45 uur tot 12.30 uur. Daarna loopt dit door per begonnen half uur. Voor de andere opvanglocaties wordt het tarief van 0,75 cent per begonnen half uur aangerekend vanaf 13 uur.

Opgepast! Kinderen die na 18 uur worden afgehaald betalen een boete van 10 euro per begonnen half uur.

Registratie met de UiTPAS

Voor de registratie van de aanwezige kinderen maken we gebruik van de UiTPAS. Het is dus nodig deze in bezit te hebben en mee te brengen op woensdagmiddag naar de kinderopvang.

Met een UITPAS zuidwest kan iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van cultuur, sport en jeugdactiviteiten punten sparen en inruilen voor leuke voordelen. Ook voor mensen met een beperkt inkomen is de UiTPAS extra voordelig. Zo kan er 80% korting worden verkregen op tickets of inschrijvingen bij organisaties zoals zwembaden, cultuurhuizen, sportcentra etc. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt neem je best contact op met de dienst vrije tijd via het telefoonnummer 056 76 59 80. Meer informatie over de UITPAS vind je op de website www.uitinzuidwest.be/uitpas.

Mocht je nog vragen hebben kan uje steeds terecht bij de dienst jeugd & kinderopvang. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 59 80.