Buitenschoolse kinderopvang

Omwille van de huidige corona-maatregelen, vragen we ouders de opvanglocatie niet te betreden en buiten te wachten. Verder hanteren we de algemene geldende maatregelen in de opvang. Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen kan in de opvang blijven als dat nodig is.

Door deel te nemen aan de opvang ga je akkoord met het huishoudelijk regelement van de kinderopvang.

Enkel met schriftelijke toestemming van de ouders kan het kind zelfstandig de opvang verlaten of worden afgehaald door anderen.

Registratie

Voor de registratie van de aanwezige kinderen maken we gebruik van de UiTPAS. Het is dus nodig om deze in bezit te hebben en mee te brengen als je in de opvang blijft. Een UiTPAS kost 3 euro (éénmalige aankoop, bij verlies 1 euro) en kan je verkrijgen bij de dienst vrije tijd in het Gemeentepunt of in de bibliotheek.

Met een UITPAS zuidwest kan iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van cultuur, sport en jeugdactiviteiten punten sparen en inruilen voor leuke voordelen.

Ook voor mensen met een beperkt inkomen is de UITPAS extra voordelig. Zo kan er 80% korting worden verkregen op tickets of inschrijvingen bij organisaties zoals zwembaden, cultuurhuizen, sportcentra etc. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, neem je best contact op met onze dienst vrije tijd via het telefoonnummer 056 76 59 80.

Meer informatie over de UITPAS vind je op de website www.uitinzuidwest.be/uitpas.

Voor- en naschoolse kinderopvang

Elk kind dat is ingeschreven op één van onze gemeentescholen (T’Winckeling, Kouter, Groene Kouter, Knokke, Klim-Op, Heestert, Sint-Denijs), kan deelnemen aan de voor- en/of naschoolse opvang op de eigen schoollocatie. Per begonnen beurt wordt er 0,75 euro aangerekend.

’s Morgens werken we met 3 beurten:

 • Van 07.00 uur tot 07.15 uur
 • Van 07.15 uur tot 07.45 uur
 • Van 07.45 uur tot 08.15 uur

’s Avonds werken we met 4 beurten op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag:

 • Van 16.00 uur tot 16.30 uur
 • Van 16.30 uur tot 17.00 uur
 • Van 17.00 uur tot 17.30 uur
 • Van 17.30 uur tot 18.00 uur.

Op vrijdag zijn er 4 beurten aan 0.75 euro:

 • Van 15.00 uur tot 15.30 uur
 • Van 15.30 uur tot 16.00 uur
 • Van 16.00 tot 16.30 uur
 • Van 16.30 uur tot 17 uur

Vanaf 17 uur zijn er op vrijdag nog 2 beurten aan 1,50 euro:

 • Van 17.00 uur tot 17.30 uur
 • Van 17.30 uur tot 18.00 uur.

Opgepast! Kinderen die na 18 uur worden afgehaald betalen een boete van 10 euro per begonnen half uur.

Woensdagnamiddagopvang

In Groot-Zwevegem zijn dit jaar in totaal 7 locaties waar opvang op woensdagnamiddag voorzien wordt. Alle kinderen van gemeentescholen vestiging Kouter & T’ Winckeling, worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging Kouter.

De kinderen van T’ Winckeling worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht.

Alle kinderen van de gemeentescholen vestiging Groene Kouter & Knokke en GO! Basisschool De Windroos worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging De Groene Kouter. De kinderen van Knokke worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van De Windroos gaan te voet onder begeleiding.

Alle kinderen van Gemeenteschool De Klim-Op en Vrije Basisschool Kappaert worden opgevangen in Vrije Basisschool Kappaert. De kinderen van De Klim-Op gaan te voet onder begeleiding naar de Kappaert.

Alle kinderen van Vrije Basisschool Otegem en Gemeenteschool Heestert worden opgevangen in Gemeenteschool Heestert. De kinderen van Otegem worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht.

Alle kinderen van de Vrije Centrumschool worden opgevangen in de Vrije Centrumschool.

Alle kinderen van Gemeenteschool Sint-Denijs worden opgevangen in Gemeenteschool Sint-Denijs.

Alle kinderen van Vrije Basisschool Moen worden opgevangen in Vrije Basisschool Moen.

Busvervoer

Om organisatorische redenen vragen we om vooraf te verwittigen indien je gebruik wil maken van het busvervoer. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 59 80.
Het busvervoer is enkel voor locaties waar er ter plaatse geen opvang georganiseerd wordt (Gemeentescholen Knokke, T’ Winckeling en Vrije Basisschool Otegem).

Voor de gemeentescholen Heestert, Sint-Denijs, Kouterschool en Groene Kouter loopt de eerste periode van 0,75 cent van 11.45 tot 12.30 uur. Daarna loopt dit door per begonnen half uur.

Voor de andere opvanglocaties wordt het tarief van 0,75 cent per begonnen half uur aangerekend vanaf 13 uur.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben kan je steeds terecht bij de dienst jeugd & kinderopvang. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 58 00.