Geveltuin aanvragen

De gemeenteraad keurde in februari 2022 het reglement voor de aanleg van geveltuintjes goed. Geveltuintjes brengen sfeer in de straat, zorgen voor schaduw op warme dagen en minder wateroverlast bij hevige regen. Planten zorgen voor meer biodiversiteit en bieden voedsel aan vogels en insecten. 
Voor tips rond planten keuzes vind je meer info via deze link.

Je geveltuin aanvragen kan snel en eenvoudig online via onderstaande knop. Een medewerker van de dienst groen en wegen neemt spoedig contact met je op. Hij komt eens langs en informeert je verder. De nodige info vind je ook via onderstaande knoppen.

Je geveltuin aanvragen

Vergeet de onthardingspremie niet

Sinds 1 april 2023 kan je via de gemeente een premie aanvragen voor het ontharden van je voortuin. Ook bij het planten van een geveltuintje heb je recht op deze premie. Alle voorwaarden, het reglement, het webformulier en het papieren formulier vind je op deze pagina

Indien we je aanvraag goedkeuren, rapporteert de gemeente de ontharde oppervlakte via www.groenblauwpeil.be. Deze gegevens tellen mee voor de doelstellingen binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact (1m² ontharding per inwoner). Andere acties op eigen initiatief voor vergroening op privaat domein, mag je steeds ingeven via de website www.groenblauwpeil.be.